Rôzne

Nechcete kúpiť handlovské gymnázium? Budova aj s areálom je na predaj

Trenčianska župa sa opätovne snaží predať areál bývalého gymnázia v Handlovej. Takéto sú podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Nechcete kúpiť handlovské gymnázium? Budova aj s areálom je na predaj
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa opätovne snaží predať budovu bývalého gymnázia v Handlovej a jeho celý areál. Podmienky odpredaja zverejnil na svojej internetovej stránke, záujemcovia sa môžu do súťaže hlásiť do 11. marca.

Objekt

Predmetom predaja je viacero parciel pozemkov, ktoré sú definované v liste vlastníctva ako zastavané plochy a nádvoria, ostatné plochy a záhrady. Súčasťou súťaže je i predaj budovy školy, budovy dielní, oplotenia a vonkajších úprav.

Objekt školy je dvojpodlažná budova, čiastočne podpivničená. Na jej prízemí sa nachádza kuchyňa, jedáleň, kabinety a hygienické zariadenia. Na prvom podlaží sú umiestnené učebne, kabinety a hygienické zariadenia, na druhom poschodí má učebne, hygienické zariadenie a kabinety. Školu postavili v roku 1948.

Zábezpeka

Záujemcovia o majetok môžu svoje ponuky predložiť do 11. marca, uviesť musia i zámer využitia. TSK požaduje tiež finančnú zábezpeku v hodnote 106 554 eur.

Bývalú školu chcela krajská samospráva už predať. Ešte koncom roka 2019 schválila príslušná komisia pri krajskom zastupiteľstve odpredaj majetku formou osobitného zreteľa jednej súkromnej spoločnosti, ktorá tam deklarovala záujem vybudovať domov sociálnych služieb pre seniorov, čo kritizovali viacerí krajskí poslanci. Materiál na nasledujúcom rokovaní koncom novembra 2019 nakoniec TSK stiahol.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM