Daniel Palacka Iné športy

Naši karatisti sa zúčastnili MS v karate: Pozrite sa, ako obstáli v konkurencii 5000 pretekárov

V Talianku sa opäť predstavili aj naši reprezentanti. V silnej konkurencii prebiehali tvrdé boje o popredné umiestnenia. V článku sa dozviete, či obstáli aj Slováci.

Ilustračný obrázok k článku Naši karatisti sa zúčastnili MS v karate: Pozrite sa, ako obstáli v konkurencii 5000 pretekárov
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá sveta WTKA sa konali v Talianskej Carrare od 29.10 do 2.11.2014. Po niekoľký krát po sebe sa na ňom zúčastnili aj členovia karate klub Prievidza FKŠ. Turnaja sa zúčastnilo 60 štátov a približne 5000 pretekárov.

Prievidzskí reprezentanti mali v zastúpení Dominiku Šalamonovú, dlhoročnú reprezentantku hlavne v kata (súborných cvičeniach ) a kobude. Napriek tomu, že pre chorobu nemohla štartovať Kristínka Huová sa Dominika Šalamonová nominovala do štyroch súťažných kategórii. Z týchto štyroch kategórii sa jej podarilo postúpiť do nedeľného finále v dvoch kategóriách, v kobude a kata duo. Tomuto úspechu prechádzali náročné eliminačné kolá. V ostatných kategóriách obsadila vynikajúce piate miesto.

Dominika mala ťažkú pozíciu hlavne v kobude, kde podľahla ďalšej slovenskej pretekárke len o pár desatín, čo stačilo na pekné druhé miesto. Tento skvelí výsledok je výborným zviditeľnením nielen pre Dominiku, ale aj pre celú slovenskú reprezentáciu. V kata duo bojovali s kolegyňou proti domácim Taliankam. Talianky využili výhodu domáceho prostredia a naše reprezentantky porazili o jednu desatinu bodu a naše karatistky sa tak stali vicemajsterkami sveta.

Foto: Šenk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM