Filip Chudý Rôzne

Námestie v Bystričanoch sa zmenilo na nepoznanie: Vo Vieske to hneď lepšie vyzerá

Obec Bystričany zrekonštruovala námestie v časti Vieska za viac ako 72 000 eur. Čo tam pribudlo?

Ilustračný obrázok k článku Námestie v Bystričanoch sa zmenilo na nepoznanie: Vo Vieske to hneď lepšie vyzerá
Zdroj: Obec Bystričany

Samospráva obce Bystričany v okrese Prievidza zabezpečila rekonštrukciu námestia v časti Vieska. Na pôvodne zanedbanom priestore pribudli i prvky drobnej architektúry, zeleň či detské ihrisko. Náklady na revitalizáciu dosiahli viac ako 72 000 eur, informovala obec na svojej stránke na sociálnej sieti.

„Prostredníctvom relatívne malej plochy vnášame do tejto časti obce prvok v podobe miesta spoločenského stretávania sa obyvateľov. Aj preto sme nezostali len pri rekonštrukcii námestia, ako sa uvažovalo na začiatku," načrtla obecná samospráva.

Obec skĺbila prvky drobnej architektúry s plochami parkovej zelene, automatickým zavlažovaním, detským ihriskom, chodníkmi, parkoviskom, rekonštrukciou plochy, dobudovala altánok, a tým vytvorila multifunkčný priestor.

Do revitalizácie plochy obec investovala 67 881,84 eura a občianske združenie (OZ) Capina 5 000 eur. „Sme presvedčení, že sú to najlepšie investované peniaze, pretože investujeme do našej budúcnosti, do nášho prostredia, ktoré formuje budúce generácie," dodala samospráva obce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z hornej Nitry

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM