Katarína Vlčková Rôzne

Najväčšia streetart akcia v Prievidzi prekonala zlé počasie: Plot pri ZŠ na Malonecpalskej už zdobia ďalšie diela

Študenti OA Prievidza sa pred časom pustili do projektu úpravy plota pri Základnej škole na Malonecpalskej s cieľom zmeniť miesto vo svojom okolí. Pozrite, ako sa im to podarilo.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia streetart akcia v Prievidzi prekonala zlé počasie: Plot pri ZŠ na Malonecpalskej už zdobia ďalšie diela
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Plot, ktorý sa tiahol popri vstupu do Prievidze bol v minulosti polepený starými plagátmi, zvyškami reklám, zhrdzavený a postriekaný starými farbami. Nepôsobilo to vôbec vábne. Tento problém sa rozhodli zmeniť žiaci z Obchodnej akadémie Prievidza, ktorí sa zapojili do medzinárodného projektu eTwinningový maratón.

Ako uviedla Kristína Tarabčíková študentka Obchodnej akadémie v Prievidzi, „hlavným cieľom maratónu bolo zamyslieť sa nad miestami v našich mestách, ktoré by sme chceli zmeniť k lepšiemu. A tak sme sa pustili do skrášlenia plota pri ZŠ Malonecpalská, ktorý patril medzi strašiakov v meste, ktorý je navyše situovaný priamo na vstupe do Prievidze.“

Mesto na projekt vyčlenilo 1 300 eur, pričom študenti získali ďalšie financie zo strany sponzorov. Do samotného streetartu sa zapojilo niekoľko sprejerov pod vedením Dominika Hasáka.
„Maľby na plote prezentujú typické a vystihujúce motívy nášho mesta. Okrem erbu a koloritu mesta sú na plote zvýraznené aj ďalšie prvky vystihujúce život v meste Prievidza,“ povedal hovorca Prievidze Michal Ďureje.

V plánované dni počasie sprejerom neprialo a tak sa realizácia musela posúvať.
To, ako vyzerá vynovený plot si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Krajší vstup do Prievidze
22
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM