Daniel Palacka Kultúra

Najlepšie filmy žánru v našom kine: Pozrite, z čoho všetkého sa dá vyberať!

V Prievidzi sa uskutoční tradičný filmový festival Snow film fest, kde si môžete pozrieť parádne filmy. Mnohé z nich boli ocenené na festivaloch po celom svete.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie filmy žánru v našom kine: Pozrite, z čoho všetkého sa dá vyberať!
Zdroj: TASR

Snow film fest, tradičný jesenný festival filmov so zimnou tematikou, zavíta aj do Prievidze. Výber zo snímok, ktoré boli v uplynulom roku ocenené na rôznych svetových festivaloch, si budú môcť diváci pozrieť 28. novembra v sále Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.

„RKC ponúkne filmy v dvoch blokoch. V tom prvom to bude austrálska snímka Arslanbob o budovaní horského turistického centra v meste v Kirgizsku, americký film High Tension, ktorý reaguje na aktuálny problém s komerčnými expedíciami na Mount Everest. Tiež Huevo, česká snímka o expedícii na horu Cordillera Blanca v Peru, švajčiarsky film Icefall o nočnom lezení po zmrznutých vodopádoch a nórsky film Supervention o jazdách špičkových lyžiarov v Škandinávii,“ uviedla Jana Hvojniková z RKC.

Pokračovala, že v druhom bloku sa môžu diváci tešiť na Polárnika od Pavla Barabáša, ktorý rozpráva o Petrovi Valušiakovi, americký film Vaya a la Cumbre o lyžovaní v Čile. „Tiež na rakúsky film Zadok a zase späť o freeride lyžiaroch a českú snímku Zimní plavci na Špitzbergoch,“ dodala.

Okrem Prievidze Snow film fest zavítal a zavíta postupne do ďalších takmer 200 slovenských i českých miest. Jeho premiéra sa uskutočnila 2. novembra na festivale Obzory v priestoroch Univerzity Karlovej v Prahe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM