Rôzne

Nadchod v Prievidzi nahlodáva zub času: Pripravuje sa renovácia

Zatiaľ sa ešte dá tadiaľ prejsť, ale nemusí to trvať večne. Lávka ponad železničnú trať v Prievidzi prejde renováciou.

Ilustračný obrázok k článku Nadchod v Prievidzi nahlodáva zub času: Pripravuje sa renovácia
Zdroj: Mestské zásahy Prievidza

Lávka ponad železničnú trať v Prievidzi prejde renováciou. Mesto si objednalo statický posudok a vybralo dodávateľa na projektovú dokumentáciu. Tá má riešiť sanáciu častí nadchodu, ako i stavebnú úpravu jeho pochôdznej časti.

Zub času

„Lávka nie je aktuálne v takom zlom stave, aby sme museli zamedziť prechod peších ponad železničnú trať. Vyhovuje tak po statickej, ako i bezpečnostnej stránke. To ale neznamená, že tak tomu bude i ďalšie roky," povedal hovorca mesta Michal Ďureje.

Samospráva preto podľa neho pripravuje ďalšie kroky tak, aby lávka mohla slúžiť verejnosti.

Prieskum

„Začali sme prieskumom trhu na dodávateľa na vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu lávky. Zmluvu s vybraným uchádzačom podpíšeme v najbližšom období. Dokumentácia povie, čo je potrebné na lávke urobiť tak, aby spĺňala základné štandardy bezpečnosti, svojho účelu i technického stavu," priblížil.

Po vypracovaní projektu mesto pristúpi k zabezpečeniu potrebných konaní, vyčlení financie z rozpočtu a bude môcť pristúpiť k realizácii prác. „Je ešte predčasné hovoriť, aký bude termín rekonštrukcie, ale tým, že máme statický posudok a zmluvu na vypracovanie projektovej dokumentácie, sme opäť bližšie k realizácii investície," skonštatoval Ďureje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM