Krimi

Na stanici v Prievidzi žena zakopla o hrboľ a ZLOMILA si ruku: SAD jej má platiť

Slovenská autobusová doprava Prievidza musí odškodniť ženu, ktorá si na autobusovej stanici zlomila ruku. Dopravca sa však odvolal.

Ilustračný obrázok k článku Na stanici v Prievidzi žena zakopla o hrboľ a ZLOMILA si ruku: SAD jej má platiť
Zdroj: TASR/Alexandra Moštková

Odškodnenie vo výške 3 284 eur musí zaplatiť Slovenská autobusová doprava (SAD) Prievidza žene, ktorá v decembri 2018 spadla na autobusovej stanici a zlomila si ruku. Rozhodol o tom Okresný súd Prievidza, senát Krajského súdu v Trenčíne rozsudok potvrdil.

Dlhá liečba

Ako informoval hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus, k úrazu došlo vo večerných hodinách na autobusovej stanici v Prievidzi, keď žena prechádzala cez nástupištia, zakopla o asfaltový hrboľ a lakťom ľavej ruky spadla na ďalší hrboľ.

„Pribehli k nej dvaja neznámi muži, ktorí jej pomohli vstať, potom odišla na zastávku mestskej hromadnej dopravy (MHD) a dopravila sa domov. Pre silné bolesti na druhý deň išla k lekárke, zlomeninu lakťovej kosti jej operovali v nemocnici a liečba v súvislosti s úrazom trvala viac ako päť mesiacov,“ uviedol Tarabus s tým, že suma bola vyčíslená v znaleckom posudku a predstavuje náhradu škody za bolesť a sťaženie spoločenského uplatnenia.

Správy z hornej Nitry

SAD sa odvolala

Okresný súd Prievidza na základe dokazovania dospel k záveru, že tvrdenia žalobkyne o mieste, čase a spôsobe vzniku úrazu sú preukázané.

SAD Prievidza s rozsudkom nesúhlasila a obrátila sa s odvolaním na Krajský súd v Trenčíne. „Faktom je, že priami svedkovia, ktorí by mohli potvrdiť, že k úrazu došlo na tom mieste a spôsobom, ako popisovala žalobkyňa, tu nie sú. Na druhej strane však závery o tom, že tvrdenia žalobkyne sa zakladajú na pravde, sú podporené radom nepriamych dôkazov,“ konštatoval odvolací súd.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM