Katarína Vlčková Samospráva

Na sídlisku Píly pribudnú nové parkovacie miesta: Pozrite FOTO kde majú vyrásť

Problém nedostatku parkovacích miest trápi aj Prievidzu. Aj sídlisko Píly sa dočká parkovísk. Pozrite, ktorých ulíc sa to týka a koľko na to mesto vyčlenilo peňazí. Niektorí obyvatelia sú už teraz z prestavby nervózni.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Píly pribudnú nové parkovacie miesta: Pozrite FOTO kde majú vyrásť
Foto: Katarína Vlčková

Po vybudovaní parkovacích plôch v tomto roku na Ulici Energetikov i na Nábreží sv. Cyrila sa nových parkovísk dočkajú aj na sídlisku Pily, konkrétne Ulica Malookružná a Ulica A. Rudnaya. Jeden z obyvateľov sa nám ale zdôveril, že práce postupujú už takmer týždeň.

Čo na to obyvatelia?

Miroslav, ktorý býva v jednom z vchodov neskrýval svoje rozhorčenie.„Už je to tu takto rozbité týždeň. Nevidím, že by sa to niekam posunulo. Vypílili orgován, vytrhali betónovú dlažbu a nič. Ja už som vybudovanie parkoviska urgoval dávno aj som to tu ukazoval poslancom. Ostatní susedia sa iba sťažovali a nič pre zmenu neurobili. Konečne sa moje úsilie a prosby naplnili a budeme tu mať normálne parkovisko. Tá plocha, čo tu bola pred tým bola naozaj v hroznom stave. Ale som len zvedavý, dokedy to tu bude takto rozbité,“ povedal.

„Síce nemám auto, ale je dobré, že sa to tu prerobí. Autá už pomaly nemali kde stáť a čo viem, tak museli parkovať inde. Takto budú mať viac miesta,“ povedala obyvateľka, ktorú sme práve odchytili na vychádzke so psami.

Pribudne štyridsať parkovacích miest

„Lokality, ktoré boli stanovené pre budovanie parkovacích miest na sídlisku Píly boli vybraté poslancami za príslušný volebný obvod II. Poslanci stanovili, že plochy na sídlisku pribudnú na Malookružnej ulici číslo 13 až 17 a taktiež číslo 30 až 37. Okrem toho poslanci MsZ stanovili budovanie parkoviska aj na Ul. A. Rudnaya číslo 21 až 23,“ priblížil hovorca mesta Michal Ďureje.

Malookružná ulica už prechádza opravami. Vzniknú na nej dve parkoviská v sume cez 15 tisíc eur. Podľa hovorcu sa spevnená plocha na Malookružnej ulici s číslami 13 až 17 rozrastie o 12 parkovacích miest so šikmým státím v cene vyše 7 tisíc eur s DPH. Na druhej ploche s číslami 30 až 37 vznikne rovnako 12 parkovísk so šikmým státím v sume vyše 8 tisíc eur s DPH.

„Parkovisko na Ul. A. Rudnaya číslo 21 až 23 by malo byť dokončené do 5 septembra 2014 a bude dimenzované na kolmé státie. Cena diela je stanovená na sumu 10 526,08 eur s DPH a celkovo pribudne v tejto lokalite 16 nových parkovacích miest,“ upresnil hovorca.

Podľa radnice je termín ukončenia prác už o dva dni, pričom zhotoviteľ prác zabezpečil okrem realizácie parkovísk aj projekty a povolenie na stavbu. „Som rada, že sa nám podarilo splniť ďalší záväzok našim obyvateľom. Koncom roka 2013 sme sľúbili, že nové parkoviská pribudnú okrem centra mesta aj v sídliskových častiach. Pre tento účel sme vyčlenili aj osobitnú čiastku v súčasnom rozpočte," povedala primátorka Katarína Macháčková.

Ďalšie parkoviská v pláne

Parkovísk sa dočkajú podľa mesta aj ďalšie ulice. „V tomto roku by mali pribudnúť nové parkovacie plochy ešte na Ul. M. Rázusa a v časti Necpaly,“ dodal Ďureje. Pripomeňme, že okrem parkovísk na Nábreží sv. Cyrila a Ulici Energetikov boli v minulom roku vybudované parkoviská na Ulici Mišíka a Škarvana.

O budovaní nových parkovacích miest sme vás informovali aj v článku Doprava v Prievidzi dostane zelenú: V meste pribudnú parkovacie plochy. A nielen to!

Budovanie parkovísk na sídlisku Píly
9
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM