Rôzne

Na gymnáziu v Prievidzi sa OČKOVALO: Žiaci sú v tejto téme rozhádaní

Vakcinačný tím z bojnickej nemocnie zaočkoval študentov prievidzského gymnázia na ich popud. Prišlo však výrazne menej ľudí, ako bolo prihlásených.

Ilustračný obrázok k článku Na gymnáziu v Prievidzi sa OČKOVALO: Žiaci sú v tejto téme rozhádaní
Zdroj: TASR/Alexandra Moštková

Možnosť zaočkovať sa proti ochoreniu COVID-19 priamo v priestoroch svojej školy využilo v stredu viac ako 20 žiakov Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi a ich rodinných príslušníkov. Študentov očkoval vakcínou od Pfizer/BioNTech výjazdový vakcinačný tím Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. Aktivita prišla priamo od študentov.

„Zaočkovať sme sa rozhodli spoločne aj s rodičmi, a to kvôli tomu, že aj školy a triedy u nás na škole sa začali postupne čoraz viac zatvárať, začal sa tam šíriť vírus. Rozhodla som sa aj kvôli rôznym opatreniam, niekde som sa totiž nemohla dostať kvôli tomu, že som nebola zaočkovaná," povedala 14-ročná študentka Izabela.

O očkovaní sa podľa nej v škole so spolužiakmi veľmi nerozprávajú, aby sa nepohádali, každý má totiž na to iný názor. „Väčšinou moje blízke kamarátky a kamaráti s tým veľmi nesúhlasia," podotkla.

„Ako zdravotník túto akciu osobne veľmi podporujem, keďže je to ústretový krok pre rodičov. Nemusia ísť do nemocnice, nemusia sa báť, že tam deti prídu do styku s pacientmi s COVID-19, že budú mať nejaké traumatické zážitky. Predsa len nemocnica nie je ideálne miesto," poznamenal primár urgentného príjmu NsP v Bojniciach Milan Henčel, ktorému na gymnáziu zaočkovali syna.

Medzi očkovanými sú však aj ťažké stavy. Čítajte na ďalšej strane.

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM