Filip Chudý Rôzne

Na COVID automate premaľovali farby: Trenčiansky kraj bude menej čierny

Od budúceho týždňa bude na COVID automate 14 čiernych okresov, približne tretina ich však bude z Trenčianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Na COVID automate premaľovali farby: Trenčiansky kraj bude menej čierny
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Na Slovensku bude od pondelka 29. marca už len 14 čiernych okresov, čiže o šesť menej, ako je tomu aktuálne. V bordovej zóne ich bude 58, v červenej bude sedem. Celkovo je Slovensko v čiernej fáze. V utorok o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Trenčiansky kraj

Polepšil si aj Trenčiansky kraj, keďže budeme mať už „len“ štyri okresy v čiernej fáze – Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Trenčín.

Z čiernej do bordovej sa presunú okresy Považská Bystrica a Púchov. Naopak, okres Ilava, ktorý sa len pred týždňom dostal do bordovej farby, sa opäť vráti do čiernej farby. V treťom stupni varovania (bordová) zostávajú okresy Bánovce nad Bebravou, Partizánske a Prievidza.

Ďalšie rozdelenie

Vo štvrtom stupni varovania sa budú nachádzať po novom okresy Čadca, Gelnica, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Poltár, Poprad, Ružomberok, Turčianske Teplice a Žilina.

treťom stupni sa budú nachádzať Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I-V, Brezno, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Humenné, Komárno, Košice I-IV, Košice – okolie, Levoča, Liptovský Mikuláš, Malacky, Martin, Michalovce, Námestovo, Pezinok, Piešťany, Prešov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Sabinov, Šaľa, Senec, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Trebišov, Trnava, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.

druhom stupni varovania sa budú nachádzať len okresy Kežmarok, Levice, Medzilaborce, Nitra, Nové Zámky, Topoľčany a Zlaté Moravce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM