Kultúra

Romantika ako sa patrí: Muzikál o známom zákerákovi len pri svetle fakieľ!

Už tento týždeň opäť ožije na Bojnickom zámku muzikál o zákernom kastelánovi Petrovi Pókym. Predstavenie s romantickým nádychom predvedú už tento víkend. Koľko stojí vstupenka?

Ilustračný obrázok k článku Romantika ako sa patrí: Muzikál o známom zákerákovi len pri svetle fakieľ!
Foto: Katarína Vlčková

Podujatie Slávnosti života – Supernoc na zámku, ktoré pripravilo Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum Bojnice, sa uskutoční v dňoch 7. až 10. augusta.

Návštevníci si muzikál budú môcť vychutnať iba pri svetle fakieľ. Zažijú tajnú atmosféru, výbornú hudbu, výkony hercov, spevákov, tanečníkov a tak, ako to na zámku býva zvykom, budú sa aj báť,“ priblížila vedúca oddelenia marketingu a tvorby animovaných programov SNM – Múzea Bojnice Dáša Michalcová.

Slávnosti života – Supernoc noc na zámku priblíži návštevníkom tri legendy, ktoré o Petrovi Pókym kolujú. Legendu o Bielej panej – Zuzane Podhradskej, ktorú Póky pripravil o život, ďalej o vílach z jazera a nešťastnej Aničke, ktorej nepomohol a utopila sa spolu so svojím dieťaťom a nakoniec tú najslávnejšiu, legendu o skamenených Pókyho dukátoch.

Príbeh o Petrovi Pókym bol spracovaný v muzikálovej forme v roku 2006 v réžii Vojtecha Bartka, s hudbou Róberta Mankoveckého a v produkcii Speváckeho zboru sv. Martina v Bojniciach. Tentoraz sa kastelán Póky predvedie v miestnostiach a na chodbách niekdajšieho hradu, ktorý obýval.

Návštevníci k nám budú môcť prísť už od 18.00 h. Vstupné pre dospelých je desať eur, pre deti sedem eur,“ dodala Michalcová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM