Martin Valenta Krimi

Muž sa priznal k piatim lúpežiam

Policajný vyšetrovateľ z Trenčína 8. januára v súvislosti s lúpežnými prepadnutiami obvinili 51-ročného muža z Trenčianskeho okresu. Obvinený má na „svedomí“ od 26. decembra do 7. januára päť lúpeží so zbraňou.

Policajným vyšetrovaním bolo zistené, že muž používal atrapu zbrane. Koncom decembra roka 2010 (26.12.) s napodobeninou zbrane ohrozoval 55-ročnú zamestnankyňu lekárne v obchodnom dome a vyzval ju, aby mu dala všetky peniaze. Žena mu s obavy o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť 280 €.

Ďalšie lúpeže spáchal 29. decembra 2010 v dvoch stávkových kanceláriách v Trenčíne. Tam taktiež ohrozoval zamestnankyne so zbraňou v ruke a požadoval peniaze. Zamestnankyňa mu v prvej stávkovej kancelárii vydala 230 € a z druhej kancelárii odišiel s hotovosťou 320 €.

Štvrtú lúpež spáchal 3. januára v lekárni Arnica v Trenčíne. Taktiež z vrecka bundy vytiahol atrapu zbrane a žiadal od zamestnankyne peniaze. Tá mu z obavy o svoj život a zdravie vydala 220 €.

Obvinený sa pokúsil tú istú lekáreň vylúpiť ešte raz a to 7. januára okolo 21.00 hod. so zbraňou v ruke sa chystal vojsť do lekárne, s úmyslom ju vylúpiť. Cez sklenenú výplň zbadal SBS-kára, otočil sa a začal utekať. Pracovník SBS sa ho pokúsil dobehnúť, ale muž mu ušiel. Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky Trenčín v spolupráci s kriminálnou políciou páchateľa zadržali. Obvinený muž ako motív svojho konania uviedol svoju bezvýchodiskovú finančnú situáciu.

Policajným vyšetrovaním bolo zistené, že obvinený mal veľké dlhy a peniaze z lúpeží použil na vyplatenie dlžôb.
Obvinenému za prečin lúpeže hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM