Rôzne

Mládež v Handlovej sa môžu realizovať: Peniaze dostanú cez projekt Hoď to tam!

Handlovská mládež môže získať dotáciu na svoje aktivity. Podpora bude smerovať do viacerých oblastí.

Ilustračný obrázok k článku Mládež v Handlovej sa môžu realizovať: Peniaze dostanú cez projekt Hoď to tam!
Zdroj: TASR/František Iván

Samospráva Handlovej finančne podporí aktivity miestnej mládeže. Dotáciu na svoju činnosť môže získať cez grantový program Hoď to tam!, ktorý na svojom poslednom rokovaní schválili mestskí poslanci. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Cieľ

„Cieľom programu na najbližšie roky je vytvoriť podmienky na podporu a realizáciu aktivít mladých ľudí, podporu socializácie mládeže a opätovný návrat k spoločenskému životu," uviedla Paulínyová.

Podporu môže podľa nej mládež získať v oblastiach voľný čas, kultúra, šport, kvalita života a ekológia.

Správy z hornej Nitry

Dobrovoľnícka práca

„Program je určený pre občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie a spolky, ktoré pôsobia na území mesta Handlová. Prihlásiť sa do neho môžu aj plnoleté fyzické osoby s trvalým pobytom na území mesta, zastupujúce záujmy konkrétnej skupiny detí a mládeže," ozrejmila.

Projekty by mali byť zamerané na plnohodnotné využitie voľného času, detí a mládeže v meste, mali by byť realizované na území mesta pomocou dobrovoľníckej práce a mali by odrážať záujmy mladých ľudí. „V rokoch 2021 až 2023 bude program tematicky zameraný na podporu aktivít a projektov v oblasti opätovnej socializácie detí zasiahnutých pandémiou ochorenia COVID-19. Na rok 2021 mesto na program vyčlenilo 1 000 eur," dodala hovorkyňa mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM