Rôzne

Ministerstvo to odobrilo: Projekt zvládli v Porube pripraviť v rekordnom čase

Pri bytových domoch v Porube dobudujú vodári kanalizáciu, na ktorú sa pred pár rokmi podľa starostu z nepochopiteľných dôvodov zabudlo.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo to odobrilo: Projekt zvládli v Porube pripraviť v rekordnom čase
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Kanalizácie sa dočkajú v Porube v okrese Prievidza i obyvatelia tamojších bytových domov a priľahlých nehnuteľností. Investíciu, ktorá nebola súčasťou veľkého projektu odkanalizovania obce, zabezpečí vodárenská spoločnosť na základe požiadavky obecnej samosprávy.

Rekordný čas

Odkanalizovanie Poruby zabezpečila vodárenská spoločnosť prostredníctvom projektu v rámci aglomerácie obcí Poruba, Lazany a Nedožery-Brezany. „Realizačnú projektovú dokumentáciu zabezpečili v roku 2017 a aj napriek tomu, že naše bytovky boli postavené v roku 2014, sa pre mňa z nepochopiteľných dôvodov na tieto zabudlo,“ uviedol starosta Tomáš Tóth.

Starosta preto podľa svojich slov požiadal Ministerstvo životného prostredia SR a Stredoslovenskú vodárenskú spoločnosť ako investorov odkanalizovania obcí, aby bytové domy a priľahlé nehnuteľnosti v Porube zapojili do veľkého projektu. „Na základe požiadaviek investorov sme museli zrealizovať množstvo úkonov, aby k investícii došlo. Či už to bola samotná projektová dokumentácia, vybavenie povolení príslušných orgánov, územné konanie alebo stavebné povolenie, ktoré sme zvládli v rekordnom čase," spomenul.

Envirorezort to odobril

Projekt odkanalizovania dvoch bytových domov a priľahlých nehnuteľností envirorezort odobril v tomto období. „Celková investícia by mala predstavovať takmer 130 000 eur. Keďže sa nám ju podarilo dostať do projektu v rámci aglomerácie, nebude ju financovať obec, ale financovaná bude z fondov Európskej únie,“ dodal Tóth.

Práce na odkanalizovaní by mal investor zabezpečiť v tomto období, pre realizáciu tejto časti projektu by sa mal posunúť i termín kolaudácie odkanalizovania hlavnej vetvy obce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM