Rôzne

Ministerstvo hľadá nového prednostu Okresného úradu Prievidza: Aké sú požiadavky?

Máte záujem o post prednostu Okresného úradu v Prievidzi? Prihláste sa! Ministerstvo vnútra SR vyhlásilo výberové konanie.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo hľadá nového prednostu Okresného úradu Prievidza: Aké sú požiadavky?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ministerstvo vnútra (MV) SR vyhlásilo výberové konanie na prednostov okresných úradov (OÚ) v Senici, Rožňave a Prievidzi. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom formulára na webe ministerstva do 20. decembra. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru rezortu Barbara Túrosová.

Požiadavky

Od uchádzačov sa okrem trestnej a morálnej bezúhonnosti vyžaduje minimálne trojročná skúsenosť s riadením najmenej 15-členného kolektívu pracovníkov a aspoň dvojročná skúsenosť s prácou v štátnej alebo verejnej správe. Do výberového konania sa uchádzači môžu prihlásiť prostredníctvom formulára na webe MV SR.

Kandidáti prostredníctvom formulára vyplnia všetky požadované informácie a následne ich odošlú cez webovú stránku rezortu. Každá prihláška musí obsahovať titul, meno a priezvisko, životopis a tiež profesijnú víziu, ktorú chce kandidát ako prednosta v rámci svojej funkcie realizovať.

Odborná komisia

Všetky doručené žiadosti posúdi odborná komisia zložená z vedúcich pracovníkov Ministerstva vnútra SR. „Vybraní kandidáti, ktorí splnia požadované náležitosti, budú v priebehu januára 2021 prizvaní na samostatné vypočutia,“ spresnil minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Úspešní kandidáti na riadenie okresných úradov v Prievidzi, Senici a Rožňave budú následne odporučení ministrovi vnútra na vymenovanie. O vymenovaní prednostov rozhodne vláda.

Vládny kabinet Igora Matoviča (OĽANO) dosiaľ vymenoval 70 nových prednostov okresných úradov, celkovo ich je 72. Väčšinu nových šéfov nominovalo hnutie OĽANO, na 15 neobsadených postov vypísalo MV SR v auguste výberové konania. Novovymenovaného prednostu z Prievidze už vláda aj odvolala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM