Martin Valenta Iné športy

Minigolfové Majstrovstvá sveta juniorov 2010 - Soči (Rusko)

Prímorské mesto Soči sa stalo hostiteľom MS juniorov v tomto roku. Ako je známe, jednou z desiatich krajín bolo aj Slovensko so šiestimi reprezentantmi, ktorí mali snahu predstaviť našu krajinu v dobrom svetle.

Na posledné miesto však asi nemysleli. Navyše rovných 100 úderov bola strata len na predposledné Česko. Hovorí sa, že kritizovať je jednoduché, ale aj kritika pomáha zlepšovať sa do budúcnosti. Našim najlepším hráčom bol opäť Oliver Kažimír, ktorý bol po prvom dni na 23. mieste s dobrou šancou na postup do najlepšej 32-ky. Na hranici bol aj Lukáš Barylík. Na druhý deň sa však všetko zmenilo a nevrátilo späť. Kažimír zahral 30 úderov na eternite a vidina play-off sa vzďaľovala. Nakoniec skončil so stratou ôsmich úderov na 41. mieste a ako 15. hráč svetového rebríčka opäť ostal pred bránami play-off. Kvalitnú hru predviedol ešte aj Daniel Kraviansky, ktorý bol našim druhým najlepším hráčom so stratou 5 úderov na Kažimíra. Lukáš Barylík sa prepadol až na 59. miesto medzi Mira Čibika a Mateja Bartoša. Najväčším sklamaním je určite Radovan Struhár, od ktorého sa očakávalo a určite aj on sám očakával lepší výsledok, ako 63. miesto. Neviem, čo sa mohlo udiať, ale po prvom kole na betóne prišli chyby a vysoké čísla. Taký je však minigolf. Po troch dňoch sa udeľovali medaily najlepším tímom. Úlohu favorita potvrdilo Nemecko, ktoré získalo zlato v oboch kategóriách. Pre niekoho môže byť prekvapením druhé miesto Talianska, ktoré sa v určitých okamihoch držalo aj na prvej priečke a všetky súčty boli v zelenej farbe. Rakúsko chcelo, no nestačilo na Švédov, ktorí získali tretí najcennejší kov. Na ďalších miestach sa v poradí umiestnili: Rusko, Švajčiarsko, Fínsko, Česko a Slovensko. Kategória junioriek pozostávala len z piatich tímov, čím vzrástla šanca na medaile pre jednotlivé krajiny. Na prvom mieste sa teda umiestnili spomínané nemecké reprezentantky. Po bronze chlapcov získali striebro rakúske dievčatá. Tretie miesto nepatrilo ani Švajčiarsku, ani Švédsku, ale domácim hráčkam, ktorým sa tak podaril najväčší úspech Ruskej reprezentácie na svetových šampionátoch. V posledný štvrtý deň majstrovstiev sveta boli na programe súboje jednotlivcov, systémom K. O.. Zaujímaým poznatkom je, že všetky tri medaily získali famózny Nemci. Zlato – Robin Hettrich, striebro – Andreas Schneider a bronz – Sebastian Pfeffer (18. po troch dňoch), ktorý porazil Lorenza Levisa (1. po troch dňoch) z Talianska. Nemec Pfeffer teda porazil prvého hráča po troch dňoch, ale ešte skôr vo štvrťfinále aj druhého Lorenza Ciompiho z Talianska. Trochu smutný koniec pre Talianov.

Medzi juniorkami to Nemecku „nevyšlo“. Už vo štvrťfinále vypadla strieborná z ME vo Waldshute Anne Bollrich a keď Jasmin Ehm vyradila svoju krajanku Vanessu Peuker, ostala v hre už len ona. V semifinále bola vyradená Linou Liljegren zo Švédska. Nakoniec však predsa získala medailu, keď porazila Laru Jehle (Rakúsko). Vo finále teda súperili Lina Liljegren (Švédsko) a Martina Danner (Rakúsko). Na konci sa radovala Martina Danner, ktorá získala jediné zlato, ktoré nezískalo Nemecko.

Medailová bilancia Zlato Striebro Bronz Nemecko 3 1 2 Rakúsko 1 1 0 Švédsko 0 1 1 Taliansko 0 1 0 Rusko 0 0 1

minigolf soci 2010
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM