Katarína Vlčková Správy

Milovníci filmov sa dočkajú: Sála v Dome kultúry bude digitalizovaná!

Kinosála v Dome kultúry v Prievidzi prejde digitalizáciou. Kultúrnemu a spoločenskému stredisku sa podarilo získať dotáciu 15 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci filmov sa dočkajú: Sála v Dome kultúry bude digitalizovaná!
Zdroj: Dnes24.sk

V kinosále Domu kultúry si budú môcť návštevníci vychutnať filmy do sýta. Takzvanou E-cinema HD digitalizáciou veľkej sály dôjde k zlepšeniu technických podmienok. Digitalizácia bude plusom nielen pre KaSS, ale aj pre ďalších organizátorov, ktorým takéto priestory chýbajú.

Gubienová pripomenula, že vo veľkej sále má Dom kultúry plátno, no doposiaľ sa na ňom premietali filmy v nepostačujúcej kvalite blu-ray. „Aj vzhľadom na to, že sa tam realizujú projekcie filmov počas festivalu Jeden svet, Febiofest či filmového klubu,“ podotkla.

Celkové náklady na digitálizáciu predstavujú 23 600 eur, pričom KaSS pôvodne žiadalo od Audiovizuálneho fondu 18 880 eur. „Na spolufinancovaní projektu sa bude podieľať nielen KaSS, ale cez projekt aj mesto, ktoré prispejú desiatimi percentami z celkovej sumy,“ spresnila Gubienová.

Začiatok realizácie sa predpokladá na jún až júl. V tomto období by malo začať verejné obstarávanie na dodávateľa technológie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM