Samospráva

Mestský úrad v Prievidzi zatvorili: Čo sa bude dať vybaviť?

V súvislosti s preventívnymi opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu je prievidzská radnica až do odvolania pre verejnosť zatvorená.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Prievidzi zatvorili: Čo sa bude dať vybaviť?
Zdroj: TASR

Mestský úrad (MsÚ) v Prievidzi zostal od stredy až do odvolania pre verejnosť zatvorený. K rozhodnutiu pristúpila miestna samospráva v súvislosti s uznesením vlády SR o obmedzení pohybu a preventívnymi opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

„Zamestnanci MsÚ naďalej pracujú a vykonávajú pracovnú činnosť. Požiadavky obyvateľov budú zamestnanci kancelárií riadne riešiť a vybavovať, prednostne telefonicky, prostredníctvom pošty a emailom,“ uviedol Ďureje.

Prievidzská matrika vybavuje len neodkladné záležitosti. Ide o úmrtia, narodenie dieťaťa v domácom prostredí, prijatie predchádzajúceho priezviska po rozvode do troch mesiacov od dátumu právoplatnosti rozvodu, a to len v prípade, ak už plynie žiadateľovi trojmesačná lehota, a určenie otcovstva, ak je termín pôrodu v krátkom časovom horizonte. „Občania sú povinní vopred telefonicky kontaktovať matričný úrad, ktorý bude ku každej neodkladnej matričnej udalosti pristupovať individuálne a s osobitným prístupom. Opatrenie platí do odvolania,“ dodal Ďureje.

K zatvoreniu MsÚ pre verejnosť pristúpili i ďalšie samosprávy na hornej Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM