Katarína Oravská Samospráva

Mesto pokračuje s rekonštrukciu ciest: Nasledovať budú chodníky, aktivační už v akcii

Mesto pokračuje obnovou ciest aj v tomto roku. Po minuloročných opravách súvislých asfaltových povrchov ciest sa dočkali kompletných rekonštrukcií Ul. Poľná, J. Palárika, a ulica A. Bednára. Opravy budú pokračovať rekonštrukciami chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pokračuje s rekonštrukciu ciest: Nasledovať budú chodníky, aktivační už v akcii
Zdroj: TASR

Aktuálne sa realizujú rekonštrukcie ciest Ul. Poľná, J. Palárika, A. Bednára v Prievidzi. Cesty budú opravené asfaltovaním v súvislých povrchoch. Práce začali frézovaním komunikácií podľa nasledovných termínov:

  • ul. Poľná – 25.-26.5.2015
  • ul. J. Palárika – 26.-27.5.2015
  • ul. A. Bednára ( I. etapa) – 27.-28.5.2015

V prípade nepriaznivého počasia, alebo poruchy techniky môže dôjsť k posunom v uvedených termínoch. Cena prác predstavuje sumu 152 380 eur s DPH.

Po troch rokoch, kedy sa mesto zameriavalo na súvislé opravy ciest, sú pre ďalšie obdobie naplánované opravy chodníkov pre chodcov. Opráv by sa mali dočkať chodníky v najkritickejšom stave. Mesto Prievidza už prostredníctvom aktivačných pracovníkov realizovalo odstraňovanie liateho asfaltu z povrchov chodníkov, ktorý už bol v zlom technickom stave.

„Tieto prípravné práce, ktoré predchádzajú rekonštrukciám chodníkov, chceme realizovať prostredníctvom našich kapacít. Aktivační pracovníci pre mesto realizovali práce, ktoré by inak museli byť predmetom verejného obstarávania. Takto dokážeme ušetriť finančné prostriedky, ktoré budeme môcť použiť na skutočné opravy chodníkov,“ vysvetlila primátorka Katarína Macháčková.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM