Daniel Palacka Iné športy

Medzinárodný turnaj karatistov OBRAZOM: Masárová, Lichner či Zaťko, ešte o nich budeme počuť!

Karatisti Športovej školy karate Prievidza absolvovali posledný turnaj kalendárneho roka 2014. Tohto memoriálu sa zúčastnilo šesť prievidzkých pretekárov. Pozrite, ako obstáli v medzinárodnej konkurencii!

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný turnaj karatistov OBRAZOM: Masárová, Lichner či Zaťko, ešte o nich budeme počuť!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 13.decembra karatisti Športovej školy karate Prievidza (ŠŠK) absolvovali posledný turnaj kalendárneho roka 2014.Súťaž sa konala už po štvrtý krát na počesť niekoľko násobného majstra Československa a vynikajúceho trénera kumite Rudolfa Farmadína, ktorý ako jediný v histórii slovenského karate vychoval v dorasteneckých a juniorských kategóriách piatich majstrov Európy. Na memoriál vycestovalo 6 pretekárov v kumite.

V kategórii mladších žiakov do 28 kg nastúpil Michal Zaťko proti súperovi Sečkárovi z MŠK Žiar nad Hronom. V taktickom zápase zvíťazil Sečkár 1:0 a Zaťko musel bojovať o bronz. Ďalšie dve kolá zvládol úspešne.

Medzi mladšími žiačkami rovnakým pomerom vypadla Sylvia Mišeje. Na druhej strane pavúka sa darilo Simone Mišejovej, no po silnom kope na hruď nedokončila zápas a pravidlá jej neumožnili nastúpiť v súboji o bronz. Medzi staršími žiakmi dominoval Alexander Lichner. Prvé dva zápasy vyhral, v treťom prehral s Jánošíkom z Bánoviec nad Bebravou. V repasáži vyhral ďalšie dva zápasy.

Najväčším úspechom na súťaži bolo finále Veroniky Masárovej, ktoré len pred týždňom nastúpila do staršej vekovej kategórie kadetiek. Po troch vyhratých eliminačných zápasoch nad Slovenkou, Chorvátkou a Ukrajinkou sa prebojovala do večerného finále, kde na ňu čakala ďalšia Ukrajinka.

Súťaž s medzinárodnou účasťou

„Súťaž bol kvalitne obsadená Ukrajincami, Poliakmi a Chorvátmi. Som spokojný najmä s výkonom Simonky Mišejovej a Veroniky Masárovej. Obe sa snažili dotiahnuť negatívne skóre, čo sa im stalo osudné. Mišejová si nabehla na kop, ktorý ju vyradil, Masárovú si Ukrajinka čakala a bodovala cez diery v obrane. To však nevadí, ich výkon bol veľmi snaživý a bojovný. Lichner mohol byť vo finále, keď prehrával 1:0 kopol súpera na hlavu, všetci sudcovia ukázali verdikt za tri body, ale hlavný rozhodca ich nechal prehodnotiť verdikt na kontakt. Zápas by tak skončil 3:1 v prospech Lichnera. Cez prázdniny sa budeme pripravovať na našu súťaž, ktorá sa bude konať 10. Januára. Tam si svoje schopnosti otestujú aj septemroví náboristi,“ dopĺňa k memoriálu tréner Ivan Horniak.

Umiestenia karatistov ŠŠK:

  • 2. miesto Veronika Masárová, kumite kadetky
  • 3. miesto Alexander Lichner, kumite starší žiaci
  • 3. miesto Michal Zaťko, kumite mladší žiaci
  • 4. miesto Simona Mišejová kumite, mladšie žiačky
  • 4. miesto Romana Árvová kumite, staršie žiačky

Na tomto odkaze môžete zahlasovať o NAJ osobnosť Športovej školy karate Prievidza.

Foto: Anton Urblík

Prievidzskí karatisti na poslednom turnaji v roku 2014
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM