Iné športy

Medailová radosť aj na hornej Nitre: Denis Myšák získal na OH v Tokiu bronz!

Druhá olympiáda a druhá medaila. Tým sa môže pochváliť rýchlostný kanoista odchovaný v Novákoch Denis Myšák.

Ilustračný obrázok k článku Medailová radosť aj na hornej Nitre: Denis Myšák získal na OH v Tokiu bronz!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček, Adam Botek získal na OH 2020 bronzovú medailu v K4 na 500 m. Vo finále finišoval tretí so stratou 1,315 s na víťazných Nemcov Maxa Rendschmidta, Ronald Rauheho, Toma Liebschera a Maxa Lemkego. Striebro putuje do Španielska. Pre výpravu SR je to štvrtý cenný kov v Tokiu. Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková sa stala olympijskou šampiónkou v trape, na striebornej pozícii skončili vodný slalomár Jakub Grigar v K1 a golfista Rory Sabbatini.

Slováci potvrdili oprávnenosť medailových ambícií a vďaka skvelému záveru finišovali na bronzovej pozícii pred reprezentantmi Ruského olympijského výboru (ROC). Pre Baláža s Botekom je to prvá olympijská medaila. Pri všetkých úspechoch „káštvorky“ bol Vlček, desaťnásobný majster sveta a jedenásťnásobný európsky šampión sa na rekordnej šiestej olympiáde dočkal štvrtého olympijského kovu.

Bojnický rodák a odchovanec nováckej kanoistiky Myšák bol členom už striebornej lode na OH v Riu 2016, čiže už má dve olympijské medaily.

Myšák nechcel porovnávať dve olympijské medaily. „Ťažko povedať, ktorá chutí viac, preteky v Riu i Tokiu boli ťažké. Rozhodlo sa to až v záverečných metroch,“ povedal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM