Martin Valenta Iné športy

Medaila z Grand prix Ostrava v džude pre TJ SOKOL Prievidza

V nedeľu 13.2.2011 sa konala Grand prix Ostrava v džude, ktorá bola zároveň kvalifikačnou súťažou dorastencov a dorasteniek, juniorov a junioriek ČR. Turnaja sa zúčastnilo 327 pretekárov z Čiech, Poľska a Slovenska.

V Ostravskej hale Sareza sa zišla silná konkurencia, keď na tatami bola zastúpená aj česká a poľská reprezentácia. Naši dvaja džudisti sa v takejto reprezentačnej konkurencii nestratili i keď 7. miesto Štefana Matiaša nie je uspokojivé vzhľadom na jeho doterajšiu výkonnosť. Štefan začal turnaj nie najlepšie keď podľa môjho názoru k tomu prispeli i rozhodcovia svojim nespravodlivým verdiktom v prvom zápase, keď následne p otom stratil koncentráciu, čo sa odrazilo na jeho výkone.

Vynikajúco ale zabojoval náš druhý pretekár ešte len starší žiak Matej Škultéty, ktorý štartoval v kategórii dorastencov do 50 kg a po skvelom výkone obsadil v silnej konkurencii krásne 3. miesto. Matej tiež nezačal turnaj najlepšie, keď v prvom zápase značne nervózny podľahol neskoršiemu víťazovi z Poľska. Po tomto zápase sa ale prebral a dostal sa až do boja o 3. miesto, kde nezaváhal a porazil neuveriteľne rýchlym a technickým spôsobom pretekára z oveľa vyšším technickým stupňom po krásnom hode značne pred časovým limitom.

Turnaj bol naozaj silne obsadený a bolo potrebné sa pobiť o&n bsp;každý centimeter tatami a o každý úchop, čo chlapci môžu zúročiť už čoskoro na majstrovstvách kraja a Slovenska.

tréner Ľudovít Škultéty

judo ostrava 02/2011
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM