Martin Valenta Iné športy

Majstrom SR 2011 v Cyklokrose je Róbert Gavenda

Celkovým víťazom Slovenského pohára v cyklokrose sa po záverečnom 10. kole stal Milan Barényi (TREK Oslany), ale titul majstra Slovenska na rok 2011 si v sobotu v Prievidzi vyjazdil Róbert Gavenda z belgického tímu Telenet Idea časom 55:05.

„Boli to náročné preteky, lebo doteraz som viac jazdil na blate a piesku a teraz to bol sneh a nebezpečný ľad. Bolo treba jazdiť technicky, najmä v ostrých zákrutách. Iste, bol som považovaný za favorita, aj keď v poslednom čase som nemal plné pretekárske zaťaženie. Aj na skúseného Barényiho som si musel dávať pozor, veď bol na "domácej trati“ a navyše Milan je technický cyklokrosár. O cieľoch na svetových podujatiach je ťažko hovoriť, ale urobím všetko pre to, aby som bol so svojimi výkonmi a umiesteniami spokojný. Mám za sebou len prvý rok medzi svetovou cyklokrosovou elitou a verím, že v budúcnosti budú moje umiestenia lepšie," povedal v cieli majster Slovenska Róbert Gavenda.

Tréner slovenskej reprezentácie Róbert Glajza po pretekoch nominoval na nedeľňajší Svetový pohár vo Švajčiarsku a MS koncom januára v Nemecku Róberta Gavendu, Milana Barényiho, Róberta Glajzu a Martina Haringa (CK Banská Bystrica).

Výsledky:

M SR: 1. Róbert Gavenda (Telenet Idea/Bel.) 55:05 min., 2. Milan Barényi (Trek Oslany) 55:23, 3. Václav Metlička (ČR) 56:31, 4. Róbert Glajza 58:10, 5. Štefan Gajdošík (Bike Banská Bystrica) 58:29.

do 23 rokov: 1. Andrej Zimány (Bike Banská Bystrica ) 59:16 min., 2. Marek Michalec (Trnava), 3. Jaroslav Chalás (Trenčín) obaja –1 kolo. fotka Robert Gavenda uprostred, Pawel Szczepaniak Poľsko vľavo, Tom Meeusen Belgicko vpravo.

zdroj: TASR

cyklokross
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM