Katarína Vlčková Krimi

Ľubomír (45) z Prievidze nafúkal takmer tri promile: Takto potužený šoféroval skoro ráno!

Polícia z Prievidze v skorých ranných hodinách riešila ďalší prípad alkoholu za volantom. Ľubomír (45) na Ulici Murgaša nafúkal takmer tri promile!

Ilustračný obrázok k článku Ľubomír (45) z Prievidze nafúkal takmer tri promile: Takto potužený šoféroval skoro ráno!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva polície v Prievidzi Elena Antalová „prievidzskí policajti dnes v skorých ranných hodinách kontrolovali na ul. Murgaša v Prievidzi 45-ročného Ľubomíra na vozidle Škoda Octavia.“ Ako ďalej pokračovala, muža podrobili dychovej skúške. „Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,42 mg/l, čo je v prepočte 2,96 promile. Vodič bol následne umiestnený do policajnej cely, kde mu po vytriezvení hrozí obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky,“ povedala.

Podľa Antalovej hrozí vodičovi v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok. „Vidno však, že ani hrozba trestu odňatia slobody neprinúti správať sa vodičov zodpovedne. Denne si veľa vodičov sadne za volant, keď sú ovplyvnení alkoholom. Stávajú sa hrozbou a sú nebezpeční pre nás- všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky. Opakovane apelujeme na týchto nezodpovedných vodičov, aby prestali byť pre nás hrozbou. Alkohol za volant rozhodne nepatrí a polícia bude voči takýmto vodičom postupovať nekompromisne,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM