Ria Ferčáková Kultúra

Kultúra Bojnice

Aktuálny program predstavení v Bojniciach nájdete u nás.

13.3.2010 Divadelný súbor CARPE DIEM pri KC Bojnice: CIRKUS PARAZITI

veľká sála KC Bojnice o 16.00 h

premiéra divadelného prestavenia autor a réžia: Igor Kasal ml. na motívy hry Máriusa von Mayenburga: CIRKUS PARAZITI hrá Divadelný súbor CARPE DIEM pri KC Bojnice

vstupné 2,00 €

14.3.2010 o 16.00 h

kino TATRA Bojnice OBLAČNO, MIESTAMI FAŠÍRKY – animovaný rodinný film Snaživý vynálezca Flint Lockwood je čudácky génius, vymýšľajúci tie najbizarnejšie vynálezy. Po viacerých prístrojoch, ktorými spôsobil množstvo problémov, sa rozhodne vytvoriť niečo, čo ľudí poteší – stroj, premieňajúci vodu na jedlo. Nešťastnou náhodou však zničí celé námestie. Flint je presvedčený, že s jeho kariérou je koniec, keď sa stane niečo neuveriteľné – z oblohy začnú padať cheeseburgery. Ludia sa dožadujú čoraz väčších porcií jedla a stroj začne na mesto sypať obrovské fašírky a púšťať špagetové tornáda. Aby všetci neskončili zavalení jedlom, Flint musí stroj za každú cenu zastaviť.

USA, farebný, slovenský dabing, 90 min., MP

Vtupné: 2,00 €

14.3.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice PROBLÉMY V RAJI – komédia Vyzerá ako raj, ale je to peklo. Pobyt na nádhernom exotickom ostrove ako liek na manželskú krízu? Prečo nie. Lenže keď je váš vzťah pred zrútením, môže sa aj raj premeniť v peklo na Zemi. V tejto nezávideniahodnej situácii sa našťastie ocitajú skvelí americkí komici na čele s Vince Vaughnom, takže možno očakávať, že si ich utrpenie budete užívať.

USA, farebný, slovenské titulky, 113 min., MP – 12

Vtupné: 2,00 €

18.3.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice MILUJEM ŤA VIAC – romantická komédia Romantická komédia z golfového prostredia. Príbeh o láske, sláve a peniazoch. Honzo je devätnásťročný chlapec z Ústí nad Labem, po uši zamilovaný do študentky Terezky. Po smrti svojho otca – vášnivého golfistu, vyrastá s mamou a mladším bratom Lukášom. Rodina sa so smrťou otca ťažko vyrovnáva a navyše na rodinu dopadajú existenčné problémy. Preto sa Honzo rozhodne namiesto štúdia na vysokej škole začať pracovať. Odchádza do Karlových Varov, do luxusného hotela, ako umývač riadov. Tu sa mu naskytne šanca dostať sa k svojej vášni a začne hrať golf. Stáva sa hviezdou golfových turnajov a s tým prichádzajú aj nástrahy, ktoré prináša sláva. Tu sa však príbeh o láske k športu, ale i o láske dvoch mladých ľudí len začína. Skončí sa všetko happy endom? ČR, farebný, česká verzia, 95 min., MP – 12

Vstupné: 2,20 €

19.3.2010 od 10.00 hod.

Mestská knižnica Bojnice Stretnutie s ilustrátorom Petrom Uchnárom Hosťom knižnice bude aj jeho manželka Nana Furiya, ktorá patrí k popredným ilustrátorom v Japonsku. Po stretnutí hostí so žiakmi ZŠ sa bude konať o 11.30 autogra­miáda.

Pozvaní sú nielen všetci majitelia kníh s osobitými ilustráciami PetraUchnára: pre deti: Maľovaná abeceda(1998), Gulliverove cesty (1998), A zvony nezvonia (1999), Hnali sa veky nad hradbami (2000), Kniha džunglí (2002), Druhá kniha džunglí (2002), Miško a jeho kamaráti (2003), Veľká kniha slovenských rozprávok (2003), Peter Pan (2004), Traja hrdinovia (2006), Detské modlitbičky (2007), Baba Jaga (2008) Štyria škriatkovia a víla (2009), ale aj kníh pre dospelých – najnovšie vydanie Shakespeare (vydavateľstva Ikar ), ktorých obálky ilustroval. Z ponuky predajne knižnice si môžte vybrať jeho najnovšie ilustrované knihy Peter Pan a Štyria škriatkovia a víla, ale aj niektoré z kníh Williama Shakespeare.

O 13.00 h. sa bude konať prijatie hostí v obradnej miestnosti mesta.

20.3.2010 o 17.00 h

kino TATRA Bojnice AVATAR – akčný, sci-fi Vitajte v novom svete za hranicou vašej fantázie. Avatar otvára pred nami neuveriteľný svet za hranicami našej fantázie, svet stretu dvoch úplne odlišných civilizácií. Novoobjavená vzdialená planéta Pandora je mierumilovné miesto s obyvateľmi – Na´vi, žijúcimi v súlade s prekrásnou vegetáciou planéty. Posádka vyslaná zo Zeme objaví pri svojej prieskumnej misii na Pandore veľmi cenný materiál, ktorý by mal na Zemi nevyčísliteľnú hodnotu. Pobyt pre človeka je na Pandore možný až po vytvorení jeho genetického dvojníka, hybridu Avatara, ktorý môže byť ovládaný psychikou oddelenou od ľudského tela a fyzicky zodpovedá pôvodnému obyvateľstvu Pandory, ktoré má fluorescentnú modrú kožu a dosahuje 3 m výšky. Na túto náročnú misiu je medzi inými vybraný aj Jake Sully, bývalý námorník, ktorý bol pri jednej z predošlých misií od pása dole paralyzovaný. A práve šanca znovu chodiť Jakea presvedčila, aby sa do programu Avatar prihlásil.

USA, farebný, slovenský dabing, 166 min., MP

Vstupné: 2,40 €

21.3.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice PARANORMAL ACTIVITY – horor Premýšľali ste niekedy nad tým, čo sa v noci deje okolo vás keď spíte? Horor Paranormal Activity už niekoľko týždňov privádza svojou hrôzou do šialenstva divákov po celom svete. A nie je vôbec potrebné, aby tiekla krv. Hlavnými postavami filmu sú Katie a Micah, mladý pár, ktorý sa nasťahoval do nového domu v San Diegu. Úplne obyčajný pár v úplne obyčajnom dome. Katie sa časom začne zdať, že v dome nie sú sami. Všetko nasvedčuje tomu, že to tak naozaj je. Veci sa hýbu, niektoré sa premiestňujú. Micah možnosť, že niekto v dome je, absolútne spochybňuje a celkom dobre sa na jej hystérii zabáva. Aby Katie dokázal, že pravdepodobne halucinuje, nainštaluje do spálne videokameru. Veľká chyba! Niečo nehmatateľné v dome naozaj je. Vedia to už obaja. Teror niečoho nevysvetliteľného začína silnieť. Jeho intenzita sa zvyšuje a mladý pár privádza do úplného šialenstva. Hlavne Katie. Zaspať si jednoducho nemôžu dovoliť. To sa však nedá. Hrôza prichádza temer každú noc a hra „niečoho“ je zakaždým šialenejšia.

USA, farebný, české titulky, 86 min., MP – 15

Vstupné: 2,00 €

21.3.2010 od 11.00 h do 18.00 h veľká sála KC Bojnice TALENT LA SOPHIA 2010 2. ročník medzinárodného projektu

regionálna súťaž interpretov – talentovaných detí z detských domovov

25.3.2010 od 9.00 hod. Mestská knižnica Bojnice Maratón čítania pod názvom Čítajme si Mestská knižnica Bojnice v spolupráci so Základnou školou s materskou školou Bojnice uskutoční Maratón čítania pod názvom Čítajme si.

Od 9.00 do 12.30 h sa bude čítať v základnej škole a od 12.30 h. v mestskej knižnici.

Tento rok je na čítanie vybratá kniha Petra Gajdošíka Zverinec na siedmom poschodí.

26.3.2010 15.00 Mestská knižnica Bojnice Noc v knižnici 26.3. deti strávia Noc v knižnici. Čaká ich množstvo zážitkov: čítanie, súťaže a kvízy, polnočné prekvapenie, aj stretnutie s hosťom.

Podmienkou je vek 6–15 rokov, byť čitateľom knižnice a priniesť si karimatku a spacák. Záujemcovia sa môžu prihlásiť osobne alebo aj mailom do 17.3. 2009. Poprosíme uviesť registračné číslo preukazu.

Zoznam vybratých detí bude 22.3. na nástenke knižnice a na www.mestskakniznicabojnice.sk

26.3. – 21.4.2010 o 16­.30 h – vernisáž ( v piatok 21. marca ) vestibul KC Bojnice NAŠA TVORBA

  • vernisáž výstavy výtvarných prác žiakov výtvarného odboru ZUŠ Bojnice

výstava sprístupnená počas prevádzky KC a kina TATRA do 21. apríla 2010

27.3.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice GALIMATIÁŠ – krimi-komédia Francúzsky film Galimatiáš opisuje príbeh človeka s guľkou v hlave, bojujúceho proti zbrojárskemu priemyslu. Hlavným hrdinom je Bazil. Ako chlapec prišiel o otca, ktorého zabila mína v marockej púšti. Po rokoch ho trafila do hlavy zablúdená guľka. Keď sa vráti z nemocnice, príde o bývanie aj prácu. Prichýli ho skupinka čudákov žijúcich v labyrinte pod skládkou železného odpadu. A pomôžu mu pri svojráznej pomste. Rozhodne sa totiž zraziť na kolená dvoch zbrojárskych magnátov, ktorých považuje za príčinu svojho trpkého osudu.

Francúzsko, farebný, české titulky, 104 min., MP – 15

Vstupné: 2,00 €

28.3.2010 o 16.00 h

kino TATRA Bojnice MIKULÁŠOVE ŠIBALSTVÁ – rodinná komédia Hrdinovia úžasných príbehov sa dostávajú konečne na plátno kín. Za 50 rokov si od vydania prvej knižky Mikuláša a jeho bláznivých spolužiakov obľúbili generácie detí po celom svete. Malý Mikuláš má celkom dobrý život. Má milujúcich rodičov, dobrých kamarátov a vždy sa vie dobre pobaviť. Je veľmi spokojný, kým nenastane deň, keď vypočuje rozhovor svojich rodičov, na základe čoho sa začne domnievať, že jeho mama je tehotná. Hneď mu v hlave začnú vŕtať rôzne nepekné predstavy o tom, že prestane byť stredobodom pozornosti. Čo keď ho dokonca zavrhnú? Prestane byť zaujímavý pre svojich rodičov a zostane osamotený? Mikuláš sa hneď rozhodne urobiť radikálnu zmenu. Začne svojim rodičom dokazovať, že je nenahraditeľný. Namiesto premyslených a naplánovaných situácií, dovedie svojich rodičov až k zúrivosti. Zistí, že musí zmeniť svoju stratégiu a do svojho plánu zapojí aj svojich kamarátov. To dieťa musí zmiznúť! Samozrejme spustí spúšť po celom meste.

Francúzsko, farebný, český dabing, 91 min., MP – 12

Vstupné: 2,00 €

28.3.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice CTIHODNÝ OBČAN – dráma Dramatický triler o mužovi, ktorý sa bez zľutovania rozhodne pomstiť tomu, kto nechal z vezenia prepustiť vrahov jeho rodiny. A nielen jemu, ale tiež mestu, spoločnosti, všetkým. Mesto Filadelfiu začína desiť teror a vraždy, ktoré sú brilantne naplánované a zrealizované. Pomaly však vychádza najavo, že ich nemohol spáchať nikto iný, než práve človek, ktorý prišiel o rodinu a rozhodol sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk.

USA, farebný, české titulky, 108 min. MP – 15

Vstupné: 2,00 €

8.4.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice ZÚFALCI – komédia Pozoruhodné herecké výkony na čele so Simonou Babčákovou v realistickej komédii o šestici bilancujúcich tridsiatnikov. Sú dlhoroční kamaráti a postupne sa všetci presťahovali z Jablonca do Prahy. Po spoločnom stretnutí na večierku v ich rodnom meste je im jasné jedno – vedia, čo v živote nechcú, ale zároveň zatiaľ neprišli na to, čo by chceli. Zatiaľ čo prvá zo žien sa snaží všemožne otehotnieť, druhá pije o niečo viac, ako je „spoločensky prijateľné“, tretia zisťuje, že žije v manželstve s neškodným tyranom. O nič lepšie na tom nie je ani trojica mladých mužov – jeden študuje už deviaty rok vysokú školu a jeho priateľka ho podvádza so svojím bývalým, ďalší čaká na príležitosť, ako matke povedať, že je gay, a tretí neváha konzultovať svoje problémy s psychiatrom. Na rad tak prichádza dávny nápad – spoločný život na statku, po ktorom kedysi dávno všetci túžili. Bude tento nový pokus o šťastie úspešný?

ČR, farebný, 97 min., česká verzia, MP – 12

Vstupné: 2,00 €

10.4.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice STARÍ PSI – rodinný film Playboy Charlie a nesmelý Dan sú celoživotní priatelia a obchodní partneri. V okamihu, keď musia všetok čas, sily a schopnosti venovať najväčšiemu obchodu svojho života, prichádza nečakaná správa. Zakríknutý Dan sa dozvie, že je otcom sedemročných dvojčiat. A keďže ich matka, s ktorou mal krátku aférku po rozvode, musí do väzenia (politická aktivistka), ujme sa úlohy opatrovateľa Emily a Zacha. S nečakanou nádielkou na krku čaká oboch priateľov jeden debakel za druhým… Hlavných hrdinov americkej komédie stvárnili John Travolta a Robin Williams.

USA, farebný, 88 min., slovenské titulky, MP – 12

Vstupné: 2,20 €

11.4.2010 o 16.00 h

kino TATRA Bojnice PRINCEZNÁ A ŽABA – animovaná rodinná komédia Tvorcovia filmov Malá morská víla a Aladin prinášajú animovanú komédiu z New Orleans o krásnej dievčine, princovi, žabe a slávnom bozku, ktorý však všetko prevráti naopak. Každý pozná slávny príbeh, ako princezná nájde skutočnú lásku, keď pobozká žabu, ktorá sa zmení na krásneho princa. Nuž, aj v tomto príbehu dievčina pobozká žabu. Výsledok je však dramaticky odlišný. To však nie je jediné prekvapenie v zmesi humoru, prekvapivých zvratov, napätia, výnimočnej hudby a emócií. Ale nakoniec si možno láska nájde cestu. Láska princa k princeznej, žaby k žabe, dokonca sa možno šťastie usmeje na pochabú svätojánsku mušku a objekt jej túžby… Tvorcovia filmov Malá morská víla a Aladin prinášajú príbeh z New Orleans o krásnej dievčine, žabom princovi, ktorý sa zúfalo túži stať opäť človekom. O osudnom bozku, ktorý obráti všetko hore nohami a zavedie oboch za bujarým dobrodružstvom v močiaroch Louisiany s voodoo čarodejníkom, aligátorom – jazzovým fanúšikom a mnohými ďalšími…

USA, farebný, slovenský dabing, 97 min., MP

Vstupné: 2,20 €

11.4.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice VALENTÍN – romantická komédia Niektorí ho milujú. Niektorí ho nenávidia. Ale nikto ho nemôže ignorovať… Režisér slávnej a nezabudnuteľnej Pretty Woman prináša ďalšiu romantickú snímku, ktorá si získa srdcia filmových fanúšikov – a nielen tých zamilovaných. Je úplne všade. Nemôžete mu uniknúť. 14. február. Sviatok zaľúbených. VALENTÍN. Žije ním aj Los Angeles. A práve v tomto meste bývajú hrdinovia nášho filmu – obyčajní ľudia, ktorí hľadajú lásku alebo riešia milostné problémy. Ich príbehy sa pretnú práve v magický deň, ktorý zvyčajne býva v kalendári označený srdiečkom. Neuveriteľné množstvo najslávnejších hereckých hviezd, ktoré prijali ponuku na účinkovanie v romantickej komédii VALENTÍN (Julia Roberts, Anne Hathaway, Jessica Biel, Jessica Alba, Jennifer Garner, Queen Latifah, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Patrick Dempsey, Jamie Foxx a mnoho ďalších), je zárukou skvelej zábavy.

USA, farebný, slovenské titulky, 125 min., MP – 12

Vtupné: 2,00 €

18.4.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice NEJAKO SA TO KOMPLIKUJE – komédia Rozvedená… s radom výhod. Predstavte si, že sa rozvediete, po desiatich rokoch si uvedomíte, že ste definitívne odstránili bývalého partnera, potom ho z ničoho nič stretnete a bác… Naraz pochopíte, že stará láska nehrdzavie, a tiež zistíte, že sa to nejako komplikuje. Vitajte v romantickej komédii režisérky Nancy Meyers, ktorej príbehy pochádzajú zo skutočného života, aj keď sa to nezdá. Hlavné postavy stvárnili Meryl Streep a Alec Baldwin.

USA, farebný, slovenské titulky, 116 min., MP – 12

Vtupné: 2,00 €

21.4.2010 o 16.30 h a 19.30 h

veľká sála KC Bojnice Táňa Kusá: S MAMOU Scéna: Juraj Fábry Hudba: Ľubica Salamon – Čekovská Réžia: Roman Polák

V hviezdnom obsadení hrajú poprední umelci SND Bratislava: Tereza Klinová, matka: Mária Kráľovičová Bea, jej dcéra: Božidara Turzonovová Pavol, jej syn: František Kovár Šimon, Bein partner: Juraj Slezáček Otec: Leopold Haverl

Strata pamäti je téma, ktorá vôbec nie náhodou obchádza súčasný svet v nekonečných podobách, analógiách a metaforách…

Matka postihnutá Alzheimerovou chorobou žije v domácnosti s dcérou, ktorá sa snaží pochopiť a akceptovať nové okolnosti, súvisiace s jej diagnózou. Ale tak ako v reálnom živote, keď tragický pocit straty akejsi hmatateľnej identity často strieda aj úsmev, smiech nad absurdnosťou, alebo výdych, človek dospeje k poznaniu, že emocionálne, podvedomé spojenie s blízkym človekom nestratíme vlastne nikdy.

Uvedenie tejto hry bolo poctou k významnému životnému jubileu Márie Kráľovičovej.

Inscenácia bola nominovaná na cenu Dosky 2007 v kategórii Najlepší ženský herecký výkon (Mária Kraľovičová za postavu Terezy Klimovej).

Vstupné 15,00 €, predpredaj vstupeniek od 15. 2. 2010

22.4.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice SAMEC – komédia Ľahká komédia o notorickom zvodcovi žien, ktorý si vyberá skúsenejšie partnerky…

Túži po ňom každá, ale nie každá ho môže mať… Nikki (Ashton Kutscher) si je veľmi dobre vedomý svojich kvalít a vie ich patrične využiť. S ľahkosťou dokáže okúzliť akúkoľvek ženu, na ktorú sa len pozrie. Najčastejšie ale používa svoj šarm pri dobre situovaných ženách, ktoré mu dokážu poskytnúť dostatočný komfort, luxusné darčeky a more sexu. Ženy sa s ním cítia mladšie, atraktívnejšie a spokojnejšie. Jedného dňa však padne kosa na kameň a Nikkimu zamotá hlavu práve ONA…

USA, farebný, české titulky, 97 min., MP – 12

Vstupné: 2,00 €

24.4.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice MORGANOVCI – komédia Príbeh veľmi úspešného manželského páru – Meryl a Paula Morganových ( Sarah Jessica Parker a Hugh Grant ), ktorých krásne a úžasné životy majú iba jednu chybu – ich rozpadajúce sa manželstvo. Napriek tomu otrasy ich manželského života sa ani zďaleka nedajú porovnať s tým, čo všetko ich čaká: svedectvo, vražda a vyhýbanie sa istej smrti. Federálni policajti sa pre všetky tieto dôvody rozhodnú Morganovcov odlúčiť od ich milovaného New Yorku a pošlú ich do malého mestečka v štáte Wyoming. Vplyvom nového prostredia a nového života bez stresu a mobilných telefónov, dostávajú Morganovci šancu bojovať o svoje manželstvo.

USA, farebný, slovenské titulky, 103 min., MP – 12

Vstupné: 2,20 €

25.4.2010 o 18.30 h

kino TATRA Bojnice SHERLOCK HOLMES – akčný, dobrodružný, krimi Nové, dynamické stvárnenie najznámeších postáv Arthura Conana Doyla vo filme „Sherlock Holmes“ postaví Holmesa a jeho verného partnera Watsona pred novú výzvu. Holmes, ktorého bojové schopnosti sú rovnako nebezpečné ako jeho legendárny intelekt, musí kvôli porazeniu nového nepriateľa a odhaleniu hrozivých intríg na zničenie krajiny bojovať ako nikdy predtým. Akčno-dobrodružno-mysteriózneho „Sherlocka Holmesa“ režíroval uznávaný filmár Guy Ritchie. Legendárneho detektíva stvárnil Robert Downey Jr. pričom Jude Law si zahral Holmesovho spoľahlivého kolegu Watsona, doktora a vojnového veterána, ktorý je Holmesovým neohrozeným spojencom. Rachel McAdams sa predstaví ako Irene Adler, jediná žena, ktorá kedy Holmesa premohla, a ktorá s ním udržiava búrlivý vzťah. Nového záhadného protivníka Blackwooda stvárnil Mark Strong.

VB / Austrália / USA, farebný, slovenské titulky, 128 min., MP – 12

Vtupné: 2,00 €

kino TATRA Bojnice AVATAR – akčný, sci-fi Vitajte v novom svete za hranicou vašej fantázie. Avatar otvára pred nami neuveriteľný svet za hranicami našej fantázie, svet stretu dvoch úplne odlišných civilizácií. Novoobjavená vzdialená planéta Pandora je mierumilovné miesto s obyvateľmi – Na´vi, žijúcimi v súlade s prekrásnou vegetáciou planéty. Posádka vyslaná zo Zeme objaví pri svojej prieskumnej misii na Pandore veľmi cenný materiál, ktorý by mal na Zemi nevyčísliteľnú hodnotu. Pobyt pre človeka je na Pandore možný až po vytvorení jeho genetického dvojníka, hybridu Avatara, ktorý môže byť ovládaný psychikou oddelenou od ľudského tela a fyzicky zodpovedá pôvodnému obyvateľstvu Pandory, ktoré má fluorescentnú modrú kožu a dosahuje 3 m výšky. Na túto náročnú misiu je medzi inými vybraný aj Jake Sully, bývalý námorník, ktorý bol pri jednej z predošlých misií od pása dole paralyzovaný. A práve šanca znovu chodiť Jakea presvedčila, aby sa do programu Avatar prihlásil.

USA, farebný, slovenský dabing, 166 min., MP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM