Rôzne

Koronavírus sa rozšíril: Len dva okresy sú na tom horšie ako Prievidzský

Na Slovensku boli zistené štyri nové prípady nákazy novým koronavírusom. Opäť je medzi nimi aj okres Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus sa rozšíril: Len dva okresy sú na tom horšie ako Prievidzský
Zdroj: pixabay.com

Počas utorka (12. 5.) pribudli na Slovensku štyri prípady nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko eviduje 1469 prípadov. Nepribudlo žiadne úmrtie. Informuje o tom permanentný krízový štáb na internetovej stránke korona.gov.sk.

Doposiaľ sa vykonalo celkovo 127 034 testov, počas utorka sa ich spravilo 4326. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo už 983 ľudí, z toho za utorok zaznamenali 24 vyliečených. Hospitalizovaných je 139 osôb, z toho v 19 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je päť osôb a jedna je na pľúcnej ventilácii. Ochoreniu na Slovensku počas utorka nepodľahol nikto. Celkový počet úmrtí je 27.

Tretí na Slovensku

Dva nové prípady pribudli v Bratislavskom kraji a po jednom v Banskobystrickom a Trenčianskom kraji.

Nový prípad z nášho kraja je opäť z okresu Prievidza, v poradí 91. Horšie na tom sú v tomto smere už len okresy Bratislava a Pezinok. Vyplýva to z údajov na stránke Národného centra zdravotníckych informácií.

Údaje z kraja

V Trenčianskom kraji sa tak doteraz podľa údajov na stránke NCZI vyskytlo 171 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 91 z okresu Prievidza, 25 z okresu Trenčín, 14 z okresu Považská Bystrica, 14 z okresu Partizánske, 10 z okresu Ilava, 6 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 6 z okresu Bánovce nad Bebravou, 4 z okresu Púchov a 1 z okresu Myjava.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM