Rôzne

Koronavírus: 9 pracovníkov nemocnice v Bojniciach i svadobčania majú pozitívny test

Výsledky testov potvrdili nový koronavírus u deviatich zamestnancov bojnickej nemocnice. Ochorenie COVID-19 majú aj ďalší v okrese Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: 9 pracovníkov nemocnice v Bojniciach i svadobčania majú pozitívny test
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Nový koronavírus potvrdili testy u deviatich zamestnancov Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. Ide o technicko-hospodárskych a administratívnych pracovníkov, poskytovanie zdravotnej starostlivosti tak ohrozené nie je. Informoval o tom v stredu námestník liečebno-preventívnej starostlivosti Milan Henčel.

Ďalšie výsledky

„Zatiaľ sme pretestovali 45 zamestnancov, z toho nám vyšlo deväť pozitívnych. Ešte čakáme na ďalšie výsledky jednotlivých vyšetrení," uviedol Henčel.

Chod zdravotníckeho zariadenia v prípade starostlivosti o pacientov podľa neho nie je ohrozený a nemocnica v nej pokračuje ďalej v plnom rozsahu. „Niektoré oddelenia však majú obmedzenú prevádzku plánovaných operácií a plánovaných hospitalizácií, ale zdravotná starostlivosť je zabezpečená,“ ozrejmil.

Predpoklad nárastu

Hygienici za utorok (29. 9.) odhalili v okrese Prievidza 21 pozitívnych ľudí na nový koronavírus. Pozitívne testovaných zistili v troch ohniskách. „Okrem technicko-hospodárskeho úseku v nemocnici, kde nejde o zdravotníkov, je to svadba, na ktorej sa zúčastnilo približne 100 ľudí. Tá sa konala už dávnejšie, preto tam končí už inkubačná doba. Ďalší pozitívne testovaní sú dohľadané kontakty,“ spresnila regionálna hygienička Zuzana Tornócziová.

Potvrdila, že v prípade pozitívne testovaných zamestnancov nemocnice hygienici otestovali všetky úzke kontakty a čakajú na výsledky. „Je predpoklad, že ešte zistíme ďalších pozitívnych,“ dodala.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM