Katarína Vlčková Správy

Konečne dôstojné! Úpravy cintorínov sú už v plnom prúde

Na podnet konateľa spoločnosti Technických služieb Miroslava Prochásku sa začiatkom roka začalo s opravami cintorínov na Mariánskej ulici, na sídlisku Necpaly a v prímestských častiach Hradec, Veľká a Malá Lehôtka. Čoho všetkého sa opravy dotknú?

Ilustračný obrázok k článku Konečne dôstojné! Úpravy cintorínov sú už v plnom prúde
Zdroj: Webnoviny.sk

Cintorín v Prievidzi je už nejaký ten čas pod správou mesta. A to sa hneď pustilo do úprav, napríklad aj orezaním stromov a kríkov. Podľa hovorcu Ďurejeho práve zanedbané stromy na cintorínoch v prímestských častiach boli terčom kritiky. Zmeny nastali aj pre pohrebnú službu, ktorá umožňuje platbu kartou.

Technické služby onedlho opravia aj nefunkčné bleskozvody a na rad príde aj obnova domu smútku v Prievidzi, či domy rozlúčky v prímestských častiach. „Pri týchto opravách sa bude veľký dôraz klásť na dobudovanie bezbariérových vstupov“ povedal Ďureje.
Mesto aj naďalej pokračuje v úpravách lavičiek. Nový šat v hodnote 2 370 eur postupne dostanú všetky lavičky, ktoré sa nachádzajú na prievidzských cintorínoch.

„Hlavným cieľom mestskej spoločnosti bolo odstránenie nedostatkov, spríjemnenie miest posledného odpočinku a prinavrátenie dôstojnosti, ktorá by týmto priestorom mala patriť,“ dodal Miroslav Procháska.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM