Webnoviny - Krimi

Karol Mello ostáva na Vianoce v Poľsku

Údajný mafiánsky boss Karola Mello, obžalovaný z dvojnásobnej vraždy, strávi Vianoce i Nový rok v poľskom väzení.

Krakovský krajský súd dnes odročil pojednávanie na 12. januára. Advokát Karola Mella Jan Olszewski pre SITA povedal, že súd ešte nemá materiály, o ktoré žiadal na predchádzajúcom pojednávaní. Slovenská strana len faxom informovala, že požadované dokumenty zaslala.

Na predchádzajúcom konaní začiatkom decembra si poľský súd vyžiadal originály dokumentov zo Slovenska. Zasadnutie súdu sa konalo za zatvorenými dverami. Karola Mella nepredviedli, informoval vtedy portál Cas.sk. Prítomný bol len jeho obhajca, na súd prišla aj jeho partnerka, herečka Zuzana Marošová.

Karol Mello skončil v poľskej cele na základe európskeho zatykača, ktorý vydal bratislavský súd v marci 2007. Elitná policajná jednotka ho zadržala 27. októbra v luxusnom rodinnom dome v Krakove. Pri domovej prehliadke policajti zaistili viacero dokladov totožnosti, Karol Mello žil pod falošnou identitou. Policajti našli aj 15 mobilných telefónov. V Poľsku je Karol Mello podozrivý z falšovania dokladov, o tomto prípade sa ešte nerozhodovalo.

Na Slovensku čelí Karol Mello obžalobe v kauze mediálne známej dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave, kde v aute rozstrieľali ženu a desaťročného chlapca, ako objednávateľ. V Poľsku ho dolapili po päťročnom úteku. Spolu s ním je obžalovaný šéf zemplínskeho podsvetia Branislav Adamčo a jeho dvaja kumpáni Nikola Pajdič a Jozef Balogh.

zdroj,Foto: SITA/Prezídium PZBRATISLAVA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM