Zuzana Vajayová Iné športy

Karatistky ŠŠK Prievidza s kompletnou medailovou zbierkou

Túto sobotu (25.11.) sa v nitrianskej mestskej športovej hale na Klokočine zišla karatistická špička nielen zo Slovenska. Športovú školu karate Prievidza reprezentovali traja pretekári, ktorí ju v celkovom poradí klubov dotiahli na 13. miesto.

Najlepším tímom súťaže bol reprezentačný výber KK Lviv z Ukrajiny. Ako nám prezradila trénerka Čierna, veľkosť reprezentačného družstva ŠŠK Prievidza poznačilo ochorenie niektorých členov. Pre zdravotné problémy nemohol nastúpiť Botka, ani Dušička.

Súťaž začala tradične kategóriami kata. Ako prvá sa predstavila Romanka Oboňová, ktorá v prvom kole vyhrala 5:0 nad reprezentantkou zo Srbska, no v druhom ju zastavila pretekárka z Ukrajiny, ktorá skončila tretia. Rovnaký osud mal aj Tomáš Kubala, ktorý prehral s pretekárom z Ukrajiny, ktorý ho nepotiahol do repasáže. Ema Brázdová v kata nezaváhala a vo svojej kategórii deklasovala súperky z Ukrajiny, Srbska a Slovenska 5:0.Vo finále sa stretla s Kuklovou z Kachi Nitra, s ktorou zvíťazila 4:1 a z turnaja si odniesla krásny pohár.

Poobedňajšie kategórie kumite opäť otvárali najmladšie pretekárky. Romanka Oboňová nastúpila proti pretekárke z Ukrajiny, ktorá ju po prehre potiahla do repasáže, kde zvíťazila a získala tak pre Prievidzu bronzovú medailu.

Kompletnú medailovú zbierku uzavrela Ema Brázdová vo finále kumite kadetiek do 45 kg, kde remizovala s Kozmovou (Farmex Nitra). Na zástavky prehrala tesne 3:2.

„Tohtoročnú kalendárnu sezónu uzatvárame budúci víkend Majstrovstvami Slovenskej republiky kadetov a juniorov v Trnave. Na súťaž sa nominovali Botka a ostaršená Brázdová. Dúfam, že im v týchto chladných dňoch vydrží zdravie a podajú kvalitné výkony. Obaja majú na medailu, takže im všetci budeme držať palce, aby zúročili hodiny driny v telocvični. Súťaž, ktorú organizoval klub karate Kachi Nitra bola výbornou a kvalitnou bodkou pred blížiacimi sa MSR, mladší pretekári si odniesli cenné zážitky a skúsenosti, ktoré nám pomôžu na tréningu pred nadchádzajúcimi pohárovými súťažami žiactva,“ dodala Čierna.

Zdroj: Športová škola karate Prievidza

Karate skola v NR
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM