Iné športy

Karatistka Brázdová na MS: Ešte nikdy ma tak neklepalo

Ľudmila Bačíková, Nikoleta Merašická a Talent Novej Európy - Ema Brázdová zo Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času Spektrum sa v štartovom poli nestratili.

Ilustračný obrázok k článku Karatistka Brázdová na MS: Ešte nikdy ma tak neklepalo
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá sveta Svetovej federácie karate sa konajú každé dva roky. Tentokrát sa 1 390 najlepších pretekárov zo 101 krajín sveta zišli v španielskej Guadalajare. Na tomto turnaji smie krajinu zastupovať len jeden pretekár v kategórii. V kata kadetiek sa predstavil nováčik kategórie Ema Brázdová:„Prvé kolo som mala voľné, v druhom som nastúpila ako červená proti Nemke, ktorá vyhrala posledný nominačný turnaj v Chorvátsku. V rozcvičovni sa mi išlo skvelo, no keď som sa postavila na tatami, bolo všetko inak. Ešte nikdy ma tak neklepalo… Napriek tomu som zápas vyhrala. V treťom kole na mňa čakala reprezentantka USA, ktorá v predošlom kole zdolala úradujúcu Majsterku Európy – reprezentantku Turecka, Atak. Týmto výsledkom som vedela, že prichádza najdôležitejší duel. Nasadila som najlepšie čo som mala, rovnako aj Američanka. Výsledok bol tesný, prehrala som 3:2. Američanka sa dostala až d finále. Tým pádom ma čakala repasáž a teda Turkyňa. Išla som dobre, no nestačilo to.“

V posledný deň šampionátu boli na programe tímové súťaže. Slovensko zastupovalo družstvo z ŠŠK Prievidza. „Mali sme dobrého pavúka, v prvom kole nám los priradil Grékine. Verili sme si, v rozvičovni bolo všetko super. Keď nás súperky videli zmenili obtiažnosť ich kata. My sme nechali všetko tak ako sme si naplánovali. Čakali sme, že pôjdeme o finále s Egyptom alebo Španielskom,“ hovorí o súťaži Merašická. "Kata sme búchali, len nie dostatočne synchrónne, čo nás stálo víťazstvo a o to viac nás mrzí, že grékine boli nakoniec tretie,“ dodala Bačíková.

„Myslím si, že dievčatá na súťaži predviedli najlepší výkon, aký mohli. Som rada, že sa plnia nielen moje sny. Z pivnice Brázdovcov sme sa postupne prepracovali na najvýznamnejšie tatami. Škoda je, že sa nepodarilo priniesť medailu z tímov, dievčatá na to určite mali. Konkurencia bola však silná. Doniesli sme množstvo zážitkov a skúsenosti. Všetky sme namotivované pracovať tak, aby bol výkon na Majstrovstvách Európy lepší ako teraz na MS. Týmto šampionátom sme v podstate odštartovali prípravu na ME ktoré budú vo februári v Lisabone,“ uzavrela súťažné výkony trénerka Čierna.

text, foto: Dušana Čierna

Karatistka Brázdová na MS: Ešte nikdy ma tak neklepalo
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM