Katarína Vlčková Iné športy

Karatisti valcujú súperov doma i v zahraničí: Pozrite si FOTO a VIDEO z ich úspechov!

Prievidzskí karatisti zo Športovej karate školy nedávajú súperom šancu a valcujú ich aj v zahraničí. Trio úspešných karatistiek hájilo naše vlajky v Chorvátsku a zvyšok prievidzskej reprezentácie testoval formu v Poľsku. Pozrite, ako sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti valcujú súperov doma i v zahraničí: Pozrite si FOTO a VIDEO z ich úspechov!
Zdroj: Dnes24.sk

Zverenci trénerov Katarína Hrdej, Ivana Horniaka a Dušany Čiernej si zmerali sily so svojim súpermi aj v zahraničí. Členky národného tímu Ľudmila Bačíková, Nikoleta Merašická, Ema Brázdová spolu s trénerkou Dušanou Čiernou vycestovali na Croatiaopen do Rijeky, zvyšná reprezentácia na Polishopen.

Plný bodový zisk

V kata kadetiek sa predstavilo 26 kvalitných pretekárok. Ako priblížila trénerka Dušana Čierna, Nikoleta Merašická postupne porazila Chorvátku, Talianku, Srbku a Slovenku Prpičovú. Vo finále sa stretla s víťazkou druhej strany pavúka Emou Brázdovou. Tá v prvom kole zdolala Chorvátku, potom obávanú Talianku o postup do finále Srbku.

“Nikoleta podávala stabilne výborné a vyrovnané výkony. Ema bola nervózna, mala v pavúku premožiteľku Bačíkovej z Austriaopen. Toto kolo prešla 3:2. Nervozita sa podpísala na rovnakom výsledku aj v kole o postup do finále so Srbkou. Vo finále už ale nervozita opadla a bola to stará Ema. Ak by Ema podala rovnaký výkon v elimináciách, nezvíťazila by,“ doplnila k výkonom zverenkýň Čierna. Brázdová zvíťazila už v poradí treťom nominačnom turnaji a má plný bodový zisk v rebríčku pretekárov zaradených do prípravy na európsky šampionát. V tesnom závese je za ňou Merašická.

Má na to

Medzi juniorkami sa s majsterkami svojich krajín pasovala Bačíková. V prvom kole zdolala majsterku Maďarska Sterk Lauru 5:0. V druhom Chorvátku, v treťom o postup do finále Ilariu Paoletti z Talianska. Bačíková tak oplatila prehru z Austria junior open a postúpila do finále v ktorom ju čakala aktuálna talianska jednotka. Bačíková bronzovej medailiske z Majstrovstiev Európy podľahla ale získala viac bodov ako jej Slovenská súperka. Bačíková má o 50 bodov viac ako Denisa Peško zo Zvolena.

„V tímovej súťaži boli dievčatá po víťazných výkonoch uvoľnené o čom svedčí aj ich jednoznačné víťazstvo 5:0. Dúfam, že sa v osobnom súboji s Peškovou podarí Bačíkovej zvíťaziť. Má na to aby to dokázala a išla na Majstrovstvá Európy aj v individuálnej kategórii,“ povedala k výkonom trénerka. Úspešné baby môžete sledovať aj na ich facebook funpage Slovak National Female Kata Team.

Úspech v Poľsku

Zvyšok reprezentácie vycestoval do Poľska. Podľa Čiernej bolo najúspešnejšie zoskupenie dievčat do 12 rokov, ktorému velila Franková. Po troch víťazných kolách sa Laura Kmeťová, Romana Árvová a Simona Franková mohli tešiť z medailí a víťazného pohára.

Rovnakú radosť z víťazstva si užil v individuálnej kategórii kata chlapcov Alexander Lichner. O chlp prišli o prvenstvo Romana Oboňová medzi jedenásťročnými dievčatami v kata a Michal Zaťko po zranení v kumite. O zlato v tímoch bojovali aj Struhárová, Jakubechová a Oboňová. Vo finále podľahli domácim reprezentantkám. Struhárová a Jakubechová vyhrali tri kolá, no po taktickej chybe sa pripravili o medailu v kategórii mladších kadetiek. O postup do finále prehrali Loch, Franková, Árvová a kata družstvo chlapcov v zložení Orem, Lichner a Loch. Všetci však úspešne zabojovali o bronz, pokračovala Čierna.

„Prvý krát sa na medzinárodné tatami postavili Laura Kmeťová a Simona Mišejová. Laura získala v tíme zlato. Simonka vyhrala svoj prvý medzinárodný zápas. Skvelo zápasil aj Lukáš Loch.Nad neskorším víťazom najprv vyhrával, no na konci zápasu sa mu stav nepodarilo udržať. Deti predviedli veľmi dobrý výkon a nestratili sa medzi reprezentantmi Poľska, Česka, Talianska, Malty a dokonca Japonska," chválil zverencov Ivan Horniak.

Croatiaopen

  • 1. miesto kata team femalejuniors (Brázdová, Merašická, Bačíková)
  • 1. miesto Ema Brázdová kata femalecadets
  • 2. miesto Nikoleta Merašická kata femalecadets
  • 2. miesto Ľudmila Bačíková kata femalejuniors

International Polishopen Bielsko-Biala 2014

  • 1. miesto kata team dievčatá U12 (Simona Franková, Árvová, Kmeťová)
  • 1. miesto Alexander Lichner kata male 10
  • 2. miesto Romana Oboňová kata female 11
  • 2. miesto Michal Zaťko kumite U10 – 30 kg
  • 2. miesto kata team female U14 (Struhárová, Jakubechová, Oboňová)
  • 3. miesto Simona Franková kata female 10
  • 3. miesto Romana Oboňová kata female 10
  • 3. miesto Lukáš Samuel Loch kata male 10
  • 3. miesto Árvová Romana kumite U12
  • 3. miesto kata team male U12 (Lichner, Loch, Orem)
  • 5. miesto Sylvia Mišeje kumite 8 – 30 kg
  • 5. miesto Struhárová Slávomíra kata female U14
  • 5. miesto Nikola Jakubechová kata female U14
  • 5 miesto Orem Peter kumitemale U10 – 30 kg

Foto,video: Dušana Čierna

Veľké úspechy našich karatistov v Poľsku a Chorvátsku
4
Galéria
Prievidzskí karatisti úspešne bodovali v Chorvátsku a Poľsku
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM