Zuzana Vajayová Iné športy

Karatisti ŠŠK Prievidza úspešní na Slovenskom pohári

Dňa 18. februára sa na 1. kole Slovenského pohára detí, žiakov a mladších dorastencov v Rožňave rozdeľovali prvé cenné body.

Reprezentanti ŠŠK Prievidza pri Centre voľného času SPEKTRUM sa s konečnou medailovou bilanciou 4–1–1 umiestnil zo 44 klubov na 2. mieste. Najlepším pretekárom ŠŠK Prievidza sa stal Samuel Dušička, zvíťazil v kata i v kumite.

Z Prievidze do 204 km vzdialenej Rožňavy vycestovali spolu s koučom a rozhodkyňou 6 reprezentanti, ktorí doniesli šesť medailí a rovnako aj zaslúžené body. Súťaže sa napriek zlému počasiu a chrípke zúčastnilo 293 detí z celého Slovenska. Talentovaný Samuel Dušička suverénne zvíťazil v kata i v kumite (do 24 kg) medzi 5 až 7 ročnými chlapcami. Medzi najmladšími zápasníkmi sa predstavil aj nováčik Michal Zaťko, ktorý na svojej prvej súťaži vybojoval 2. miesto v kumite chlapcov do 20 kg. Romanka Árvová získala prvé miesto v športovom zápase 5 až 7 ročných dievčat nad 28 kg, keď svoju súperku porazila 3:0.

Medzi skúsenejšími pretekármi sa na SP po prvý krát predstavila Romana Oboňová. V prvých dvoch kolách kata zvíťazila, no v semifinále po zaváhaní a vážnej chybe prehrala. V boji o bronz sa už nenechala vyviesť z miery a zvíťazila 3:0. V kumite sa jej však nepodarilo predviesť suverénny výkon, v repasáži prehrala na vlajky a obsadila 5. miesto.

Najočakávanejšou bola kategória mladších kadetiek, kde sa predstavili už skúsená Ema Brázdová spolu s nováčikom SP Nikoletou Merašickou. Brázdová sa prepracovala cez eliminačné kolá až do finále, kde jasne zvíťazila 3:0. Na opačnej strane pavúka jej sekundovala nadaná Merašická, no prehrala v úvodnom kole 2:1. „Merašickej chýba viac „vysúťaženosti“ a s tým spojená istota a aj keď podala pekný výkon, bohužiaľ to nestačilo na jej skúsenejšiu súperku. Je to perspektívna pretekárka, rovnako ako všetci ostatní súťažiaci z nášho klubu,“ dodal na margo výkonov kouč. Brázdovej sa nepodarilo udržať suverenitu v poobednej kategórii kumite a prehrala v druhom kole.

Zverenci tréneriek Hrdá, Čierna a Greschnerová z Centra voľného času SPEKTRUM v Prievidzi si celkovo zo SP odnášajú 62 bodov a z celkovou medailovou bilanciou 4–1–1, sa v konečnom hodnotení klubov umiestnili na 2. mieste. Pre ŠŠK Prievidza, je to historicky najlepšie umiestnenie.

„V príprave sme sa zamerali najmä na najmladšie deti, ktoré majú možnosť pri správne zameranom a systematickom tréningu dosiahnuť v budúcnosti významný úspech. Dúfame, že výsledky zo žiackych sa nám podarí udržať až do kadetských a juniorských kategórií, kde je dosiahnuť víťazstvo omnoho ťažšie. Som veľmi rada, že sa nám formuje skvelá partia detí, ktoré môžu byť vzorom pre ostatných. Samozrejme veľká vďaka patrí rodičom, ktorý sú plný entuziazmu a ochoty cestovať s deťmi na vzdialenejšie súťaže a obetovať im celý svoj voľný čas,“ poznamenala trénerka Čierna.

„Momentálne je obdobie podávania daňových priznaní, tak by sme chceli fanúšikov ŠŠK Prievidza osloviť a zároveň poprosiť o podporu poukázaním 2 % z dane."

Viac informácií na: http://www.facebook.com/#…

VÝSLEDKY ŠŠK PRIEVIDZA na 1. kole SLOVENSKÉHO POHÁRA detí, žiakov a mladších dorastencov:

  1. miesto Samuel Dušička kata chlapci 5–7 rokov 12 bodov
  2. miesto Ema Brázdová kata ml. kadetky 12–13 rokov 12 bodov
  3. miesto Romana Árvová kumite dievčatá + 28 kg 12 bodov
  4. miesto Saumuel Dušička kumite chlapci –24 kg 12 bodov
  5. miesto Michal Zaťko kumite chlapci –20 kg 8 bodov
  6. miesto Romanka Oboňová kata mladšie žiačky 4 body
  7. miesto Romanka Oboňová kumite mladšie žiačky –30 kg 2 body

Zdroj: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk Foto: Ivan VALKO

Majstrovstva v karate
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM