Katarína Vlčková Iné športy

Karatisti si poriadne zamakali: Potvrdili formu a žali úspechy i za hranicami, pozrite FOTO+VIDEO

Prievidzským karatistom sa darí. Za ich schopnosti hovoria i víťazné pozície a cenné kovy. Opäť sa o tom presvedčili členovia a tréneri Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času Dušana Čierna, Ivan Horniak a Katarína Hrdá.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti si poriadne zamakali: Potvrdili formu a žali úspechy i za hranicami, pozrite FOTO+VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Lichner si odniesol zlato

Ešte v piatok ráno vycestoval do Slavonského Brodu v Chorvátsku v rámci reprezentačného výberu Alexander Lichner. Ten bol na Memorycupe úspešný a v medzinárodnej konkurencii medailu v oboch disciplínach. Najprv získal bronz v kata a neskôr zlato v kumite. „Alex sa na tréningu naozaj snaží, svoju bojovnosť pretavil do medaile,“ pochválil Lichnerov zodpovedný prístup k tréningu tréner Horniak. Ako pribížila Dušana Čierna, poobede zvyšok pretekárov v disciplíne kata odprezentovalo činnosť klubu na 55. výročí fungovania CVČ v Dome kultúry.

Premiérové striebro

V sobotu sa konalo 1. Kolo Slovenského pohára dorastencov a juniorov. Do Galanty vycestovala šestica pretekárok. V prvom kole kategórie mladších dorasteniek sa rozlúčili so súťažou Romana Oboňová a Slavomíra Struhárová. Podľa trénerky Čiernej, sa najviac sa darilo Nikole Jakubechovej, ktorá hneď v prvom kole zdolala bronzovú medailistku z MSR Langovú z Topolčian.

Zdolala aj Václavikovú z Bánoviec a o postup do finále víťazku Veľkej ceny Droppovú z Bratislavy, no vo finále nestačila na aktuálnu majsterku Slovenska Hlavačkovú z Nitry. „Páčil sa mi výkon Oboňovej, ktorá vypadla hneď v prvom kole s bratislavčankou 1:2. Bola dobrá, no musíme prepracovať bojovnosť a prejav, ktorý nechýbal Jaubechovej,“ doplnila k výkonom trénerka Čierna.

Vo forme

V kategórii kadetiek výsledkom 3:0 v troch vyhratých dueloch jasne dominovala slovenská jednotka Ema Brázdová. „Plán bol jasný. Brázdová a Merašická sa mali dostať do finále tak ako zvyčajne. Neviem čím oslnila rozhodcov reprezentantka Trenčína, oproti Nikolete podala vyšší výkon len v herectve. Nikoleta prehrala o postup do finále a vybojovala bronz,“ povedala prekvapene trénerka.

V kategórii junioriek zvíťazila Ľudmila Bačíková nad bronzovou medailistkou z Majstrovsiev Európy Denisou Peško z Budokanu Zvolen v súboji o postup do finále. „Som veľmi rada, že sa jej to podarilo, v tomto kole podala najlepší výkon aký som u nej videla. Momentálne má viac bodov a aj osobné víťazstvo nad Peškovou. Len bodový rozdiel nie je až tak výrazný. Teraz musí kuť železo pokým je horúce aby sa jej podarilo získať miestenku na Európu. Môže totiž štartovať len jedna a to tá najlepšia,“ pokračovala Čierna

European grand prixPilsen

Z Galanty sa tréneri a dvaja pretekári v rámci slovenskej reprezentácie presunuli do Plzne na jedno z najväčších medzinárodných podujatí. „Simona Franková vyhrala prvé kolo nad Češkou 5:0, potom rovnakým pomerom nad Nemkou. Po chybe v treťom kole nechala voľnú cestu druhej Slovenke a v súťaži skončila,“ povedala Dušana Čierna. Dodala, že v kumite žiakov do 32 kg sa po prvýkrát predstavil Michal Zaťko. V úvodnom zápase prehral 2:1.

Foto, video: Dušana Čierna

Bačíková zdolala Peško v osobnom súboji
1
Galéria
Nabitý víkend karatistov znamenal veľké úspechy
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM