Zuzana Vajayová Iné športy

Karatisti bojovali o pohár primátora mesta Nováky

Uplynulú nedeľu súťažilo v Mestskom kultúrnom centre 140 pretekárov zo 14 klubov hlavne z Trenčianskeho kraja o pohár primátora mesta Nováky. Najúspešnejším klubom sa stal KK Zvolen, druhý skončili karatisti z KK Nováky a tretia Športová škola karate

Karate klub Nováky súťaž organizoval už po štvrtý krát a ako nám prezradili tréneri Adámik a Baková, išlo zatiaľ o najvydarenejší ročník. Najvšestrannejším pretekárom KK Nováky bol Ján Hudec, ktorý získal až 4 zlaté medaile, dve v kata a dve v kumite. Tri zlaté si vybojovala Nataša Dolníková v súbornom cvičení kata. Najúspešnejšou zápasníčkou KK Nováky sa stala Karin Krnčoková, ktorá porážala všetky svoje súperky tvrdými kopmi na brucho, čím zaslúžene zvíťazila v kategórii junioriek nad 58 kg. Za novácky klub štartovalo celkovo 19 pretekárov, z toho 10 priamo z Novák a 9 z krúžku karate v Kanianke. Ani kaniansky pretekári, ktorý trénujú pod vedením trénera Jána Šimka sotva rok, sa nenechali zahanbiť. Kaniančanka Simona Mendelová obsadila 2.miesto v kumite. Karate klub Nováky si v poradí klubov zaslúžene vybojoval druhé miesto.

Športovú školu karate Prievidza reprezentovalo 8 pretekárov. Najúspešnejšou pretekárkou ŠŠK Prievidza bola opäť Ema Brázdová, ktorá ukázala svoju mnohostrannosť, keď zvíťazila v kata i kumite. K zisku tretieho miesta v pohári klubov dopomohli pretekári Tomáš Botka (2. miesto kata) a Tomáš Kubala (3. miesto kata) a potom nováčikovia Romanka Oboňová (3. miesto kata, 2. miesto kumite), Romanka Árvová (2. miesto kata, 3. miesto kumite), Nikoleta Merašická (3. miesto kata) a Samko Dušička (3. miesto kata). „Nepočítala som s takým skvelým umiestnením v súťaži klubov. Náš klub funguje presne 10 mesiacov a je to zaslúžená odmena za prácu nielen moju ale aj tréneriek Evky Greschnerovej a Katky Hrdej, s ktorými sme klub zakladali. Som veľmi rada, že v klube máme nielen šikovné deti a trénerky, ale aj zanietených rodičov, bez ktorých by sa tento úspech nedosiahol,“ dodala Čierna.

Zdroj: ŠŠK Prievidza Foto: Ivan Valko

Majstrovstva_Novaky
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM