Zuzana Vajayová Iné športy

Karatisti bilancujú prvú polovicu roka

Karatisti Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času Spektrum úspešne ukončili prvú polovicu súťažného roku 2012 v Žarnovici. Regionálnych majstrovstiev sa zúčastnili desiati začiatočníci ŠŠK, ktorí s celkovou medailovou bilanciou 6-4-3

Pre ŠŠK Prievidza sa prvá polovica roku 2012 začala úspešne. Od januára sa jej pretekári zúčastnili 15 podujatí, kde získali spolu 81 medailí (33–19–29). Samuel Dušička je v prvej polovici roka najproduktívnejší, na konte má 15 medailí (12–2–1), v silnej konkurencii mu v klube konkuruje Ema Brázdová s 8 medailami (6–1–1) a prvú trojicu najlepších reprezentantov s 9 medailami (3–0–6) uzatvára Romana Oboňová.

„Som veľmi rada, že sme sa opäť ukázali v dobrom svetle na regionálnej súťaži, nečakala som toľko medailových umiestnení, mnoho detí, najmä chlapcov totiž už oddychovalo na dovolenke. Odštartovali sme úspešnú sezónu, dúfam, že po letnej príprave budeme ďalej napredovať. V septembri otvárame nábor nových detí a celkovo sa nám zvýši počet pretekárov, ktorí postúpia zo začiatočníckych kategórií do riadnych, kde je silná konkurencia. Bude to ťažké, cez letnú prípravu sa však budeme snažiť spraviť maximum preto, aby boli naši zverenci pripravení čo najlepšie. Okrem dvojfázových tréningov absolvujeme aj dve sústredenia,“ doplnila trénerka ŠŠK Dušana Čierna.

Karatisti ŠŠK neboli ku koncu školského roku úspešní len v Žarnovici, ale aj za hranicami našej krajiny, kde Prievidzu reprezentovala Ema Brázdová, Talent Novej Európy. V rakúskom Salzburgu na Austria junior open v konkurencii 41 pretekárok suverénne zvíťazila, keď všetky svoje súperky v 6 kolách porazila 5:0. Výsledky regionálnych majstrovstiev v Žarnovici:

  1. miesto: Franková Simonka kata dievčatá 5 – 8 rokov bez STV
  2. miesto: Oboňová Romana kata dievčatá do 10 rokov
  3. miesto: Oboňová Romana kumite dievčatá 8 – 9 rokov
  4. miesto: Jakubechová Nikola kata dievčatá 9 –11 rokov bez STV
  5. miesto: Merašická Nikoleta kata dievčatá 12 – 13 rokov
  6. miesto: Kubala Tomáš kata c hlapci 12 –13 rokov
  7. miesto: Romana Árvová kumite dievčatá 8 – 9 rokov
  8. miesto: Tomáš Kubala kumite chlapci 12 – 13 rokov
  9. miesto: Ľudmila Bačíková kumite dievčatá 12 – 13 rokov
  10. miesto: Žaneta Leonov kata dievčatá 9 –11 rokov bez STV
  11. miesto: Slávka Struhárová kata dievčatá 9 –11 rokov bez STV
  12. miesto: Mirka Jedináková kumite dievčatá 12 – 13 rokov
  13. miesto Ľudmila Bačíková kata dievčatá 12 – 13 rokov

Zdroj: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk Foto: Radoslava Oboňová

Bilancia polovice roka
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM