Monika Földešiová Iné športy

KARATE-FKŠ zahájili sezónu úspešne ziskom ôsmych trofejí

Prievidzskí karatisti majú za sebou skvelí začiatok počas prípravy na Majstrovstvá sveta WTKA v karate. Pretekári si mohli vyskúšať, čo natrénovali, prípadne ešte odstrániť nedostatky a doladiť si formu.

Súťaž sa konala v Bratislave na troch zápasiskách za účasti popredných klubov zo Slovenskej federácie karate. Mimo samotných pretekov sa tam predviedli rôzne druhy bojových umení, čo je veľmi atraktívne pre diváka, ktorí to aj ocenili veľkým potleskom pre všetky zúčastnené kluby ako aj hosťom tohto skvelého podujatia.

Naším najúspešnejším pretekárom bol viacnásobný majster Slovenska a sveta Adrián Záborský. Ten získal tri trofeje, z toho jednu za prvé miesto v kumite, kde nedal súperom žiadnu šancu a porazil ich bez straty bodu. V poradí druhou najúspešnejšou pretekárkou nášho teamu bola Dominika Šalamonová, ktorá v kategórii ženy ako kata tak kobudo získala dve tretie miesta. Medzi dievčatami do 13rokov naša ešte len 11-ročná Kristínka Huová zabojovala a získala druhé miesto. Poslednou medailistkou z nášho teamu bola Lucia Hromadová, ktorá v kata dorasteniek získala druhú miesto .

Jednou z najatraktív­nejších disciplín bolo self defence cvičenie kata spolu s demonštráciou ukážok aplikácii sebaobrany, kde sme mali zastúpene zmiešané družstvo. Dominika Šalamonová, Lucia Hromadová a Adrián Záborský predviedli nádherne cvičenie a účinné aplikácie sebaobrany, za ktoré získali nielen prvé miesto ale aj uznanie divákov.

MOMENTÁLNE PREBIEHA NÁBOR V KARATE KLUBE PRIEVIDZA FKŠ. Aj ty sa môžeš stať členom a byť tiež rovnako úspešný ako naši doterajší zverenci. Prídi si aj ty zacvičiť do skvelého kolektívu na OBCHODNÚ AKADÉMIU.

PD-karate
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM