Katarína Vlčková Samospráva

Kandidáti na primátorske kreslo v Handlovej: V komunálkach zabojujú piati muži a jedna žena

Aj v Handlovej sú už jasné mená kandidátov na primátora i záujemcovia o poslanecké mandáty. Kto zabojuje o post primátora Handlovej?

Ilustračný obrázok k článku Kandidáti na primátorske kreslo v Handlovej: V komunálkach zabojujú piati muži a jedna žena
Zdroj: TASR

Ako informovala Anna Kmeťová z handlovskej mestskej volebnej komisie, v novembrových komunálnych voľbách o post primátora zabojuje päť mužov a jedna žena.

Súpermi súčasného primátora, 50-ročného Rudolfa Podobu (Smer-SD) budú 58-ročná štátna zamestnankyňa Štefánia Hozlárová (nezávislá), 59-ročný ekológ Arpád Koszta (Strana zelených), 43-ročný projektový manažér Jozef Maďar (OKS, NOVA, SaS, Most-Híd, Nový parlament), 47-ročný manažér Ján Spevár (SDKÚ-DS) a 56-ročný pedagóg Peter Smorek (nezávislý). Ako vyplýva z kandidačnej listiny uverejnenej na oficiálnej stránke mesta, všetci kandidáti na primátorský post, s výnimkou Smoreka, sa uchádzajú aj o miesto v mestskom parlamente.

„Mestská volebná komisia zaregistrovala všetkých kandidátov na primátora, rovnako nemusela vyradiť ani jedného Handlovčana, ktorý sa uchádza o post poslanca,“ uviedla Kmeťová. Doplnila, že v meste podalo kandidačné listiny na poslancov celkom desať politických subjektov, a to SNS, Strana zelených, SDKÚ-DS, Smer–SD, KDH, SDS, koalícia OKS, NOVA, SaS, Most-Híd, Nový parlament, ďalej KSS, ĽSNS, DOST a iba jeden nezávislý kandidát.

„Celkovo sa o 19 poslaneckých postov bude uchádzať 72 ľudí. Vo volebnom obvode číslo 1, v ktorom sa volí deväť poslancov, je zaregistrovaných 37 kandidátov, vo volebnom obvode číslo 2, v ktorom bude osem poslancov, je to 29 ľudí. O miesto vo volebnom obvode číslo 3, ktorý je jednomandátový, sa uchádzajú traja Handlovčania, rovnaká situácia je vo volebnom obvode číslo 4,“ spresnila.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM