Katarína Vlčková Krimi

Julo (16) sa zameral na kabelky stareniek: Babku (70) brutálne vláčil po zemi, až kým ju nepustila

Mladý Július (16) už má vo svojom veku skúsenosť s krádežami. Obeťami sa stali nič netušiace dôchodkyne. V oboch prípadoch nasledoval klasický scenár. Vytrhol im kabelku a ukradol peniaze. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Julo (16) sa zameral na kabelky stareniek: Babku (70) brutálne vláčil po zemi, až kým ju nepustila
Zdroj: Webnoviny.sk

Muži zákona obvinili mladého, iba 16-ročného Júliusa z Bánoviec nad Bebravou z lúpeže.

Okradol starenku

„Dňa 26. júla pred poludním spozoroval 81-ročnú starenku, ktorá držala v jednej ruke kabelku a v druhej igelitovú tašku. Aj k nej pristúpil odzadu, využil moment prekvapenia, kabelku starenke vytrhol z ruky a ušiel,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Podľa polície dôchodkyňa na Júliusa kričala, aby ostal stáť. „Obvinený preskočil plot materskej škôlky, tam kabelku prehľadal, vybral z nej peniaze a mobilný telefón. Ostatné veci vyhodil. Starenke spôsobil škodu vo výške 59 eur,“ pokračovala.

Scenár sa opakoval

Hovorkyňa pokračovala, že Július vyčíňal len o pár dní neskôr, 29. júla, v nočných hodinách. Prepadol totiž 70-ročnú dôchodkyňu. „Obvinený Július si všimol staršiu pani s kabelkou v ruke, keď stála pri vchode jedného z obytných domov. Odzadu k nej pristúpil, chytil kabelku ktorú pani držala v ruke a snažil sa ju vytrhnúť,“ priblížila udalosť Antalová.

Dôchodkyňa sa však nedala a kabelku nechcela pustiť z ruky. „Počas toho, ako mladistvý ťahal kabelku, stará pani spadla, ale stále kabelku nepustila. Obvinený ju ťahal asi 2 metre po zemi, až sa mu podarilo kabelku z ruky vytrhnúť. Dôchodkyňa pri páde utrpela ľahké zranenie,“ povedala.

70-ročnej starenke vznikla nemalá škoda. „Krádežou kabelky jej vznikla škoda 247 eur. Július následne s kabelkou ušiel. Doma z nej vybral necelých 30 eur, nechal si mobil a osobné veci poškodenej z kabelky vyhodil do koša,“ povedala Antalová.

Myslel si, že sú päťdesiatničky

Ako pokračovala hovorkyňa, Július svoje činy oľutoval, ku krádežiam sa priznal a časť ukradnutých vecí vrátil. Peniaze však stihol minúť.

„Uviedol, že nevedel, že okradol staré ženy. Myslel si, že majú asi 53 rokov. Je stíhaný na slobode. Obvinenému mladistvému za tieto skutky v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. V prípade mladistvého Júliusa za však trest znižuje na polovicu, dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM