Zuzana Vajayová Iné športy

Judistom v 1. Judo klube Prievidza sa v Pezinku darilo

V sobotu 17. marca 2012 sa v Pezinku uskutočnil 24. ročník medzinárodného turnaja mini chlapcov a dievčat, mladších a starších žiakov v jude.

Turnaja sa zúčastnilo 200 chlapcov a dievčat zo Slovenska, Česka, Rakúska, Rumunska a Maďarska. Tohoto medzinárodného turnaja žiakov sa zúčastnili aj chlapci a dievčatá 1. Judo klubu Prievidza.

Veľký úspech dosiahla v kategórii mini dievčat Júlia Švecová, ktorá štartovala v hmotnosti do 28 kg. V tejto hmotnosti zápasila so štyrmi chlapcami a všetkých svojich súperov porazila. Napriek tomu, že na takomto veľkom turnaji štartovala na Slovensku po prvý raz, svoju hmotnostnú kategóriu vyhrala.

V kategórii mladších žiakov v hmotnosti do 42 kg štartoval Marián Flimel, ktorý narazil na kvalitných súperov a po jednom víťazstve obsadil 4. miesto. V hmotnosti super mini chlapcov do 28 kg štartoval Matúš Mikuš. Aj napriek svojmu nízkemu veku Matúš sa so svojimi súpermi pobil a po snaživom výkone obsadil 7. miesto.

V kategórii do 25 kg 1. Judo klub zastupovala Aneta Toporová po urputnom boji si v tejto hmotnosti vybojovala 6. miesto.

Výsledky jednotlivcov:

SUPER MINI

v hmotnosti do 28 kg: 7. Matúš Mikuš

MINI DIEVČATÁ

v hmotnosti do 25 kg: 6. Aneta Toporová

v hmotnosti do 28 kg: 1. Júlia Švecová

MLADŠÍ ŽIACI

v hmotnosti do 42 kg: 4. Marián Flimel

Zdroj: Marian Flimel (tréner 1.Judo klubu Prievidza)

Majstrovstva Pezinok
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM