Monika Földešiová Iné športy

Judisti úspešní aj na českej pôde

Májový turnaj v jude sa konal v Českom Tešíne, určený bol len pre dve vekové kategórie - mini žiakov a mladších žiakov. Zúčastnilo sa ho 154 pretekárov z 24 oddielov juda Českej republiky, Poľska a Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Judisti úspešní aj na českej pôde
Zdroj: Dnes24.sk

Naši najmenší mali tentoraz trošku smolu, keď všetci 3 pretekári v kategórii benjamínkov podľahli súperom v bojoch o 3. miesto a všetci traja tak zhodne skončili na 5. mieste. Svojimi výkonmi tentoraz zažiarili mladší žiaci a to Adam Kiepeš a Denis Škultéty. Adam vo váhe do 60 kg skončil na výbornom 2. mieste, keď prehral len vo finále. Zlatú medailu si domov odnášal v hmotnosti do 42 kg Denis Škultéty, keď dokázal poraziť výborným výkonom všetkých súperov.

Poslednú nedeľu sme cestovali s dorastencami na východ do Vranova nad Topľou, kde sa konalo 3. kolo ligy dorastencov. Naši traja pretekári Matej Škultéty, Ján Matiaš a Peter Volkov na hosťovaní za JC ZŤS Martin svojimi umiestneniami bodovo prispeli k upevneniu 1. priečky, keď klub, za ktorý hosťujú, vyhral toto kolo.

„Tak ako vždy som s výkonmi niektorých pretekárov spokojný ale u niektorých mohli byť lepšie. Vždy hľadáme cestu ako sa zlepšovať a odstraňovať chyby, ktoré sa vyskytnú počas zápasov a ktoré, neraz sú to len drobné zaváhania, rozhodujú o výsledku resp. delia pretekárov od stupňa víťazov,“ vraví Ľudovít Škultéty, predseda a tréner prievidzských judistov.

Májový turnaj Český Tešín – 18.5.2013

Kategória mladších žiakov:
1. miesto Denis ŠKULTÉTY do 42 kg
2. miesto Adam KIEPEŠ do 60 kg

Kategória mini žiakov/benjamín­ci/:
5. miesto Danko DIKO do 24 kg
5. miesto Jarko PÍŠ do 27 kg
5. miesto Matúš MATIAŠ do 34 kg

3. kolo Ligy dorastencov Vranov nad Topľou – 26.5.2013

3. miesto Ján MATIAŠ do 66 kg
5. miesto Peter VOLKOV do 55 kg
5. miesto Matej ŠKULTÉTY do 73 kg

Džudisti TJ SOKOL Prievidza na stupni víťazov
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM