Katarína Vlčková Samospráva

Je to už čierne na bielom: Bojnický primátor Tám bude opäť kandidovať

Tento rok sa nesie v znamení volieb. Po tých prezidentských nás čakali eurovoľby a v novembri si budeme voliť poslancov do mestského zastupiteľstva, starostov a primátorov. Predvolebný boj sa onedlho rozhorí aj v Bojniciach.

Ilustračný obrázok k článku Je to už čierne na bielom: Bojnický primátor Tám bude opäť kandidovať
Zdroj: TASR

Súčasný primátor Bojníc František Tám plánuje opäť kandidovať v nadchádzajúcich novembrových komunálnych voľbách. O dôveru občanov sa chce uchádzať ako kandidát Smeru-SD.

„Snažím sa riešiť záležitosti tak, aby som obyvateľom pomáhal. Nemám pocit, že by som za to obdobie, čo som primátorom, niekomu ublížil a už vôbec nie úmyselne,“ povedal o svojom doterajšom pôsobení František Tám.

Podľa neho sa samospráva pod jeho vedením zameriavala na projekty, ktoré prispeli k rozvoju mesta. „Išlo o projekty, na ktoré sa dali zabezpečiť aj reálne finančné zdroje. Opačná situácia však bola v oblasti rekonštrukcie miestnych komunikácií. Také veľké mesto ako Bojnice, nemá šancu takéto náročné investície realizovať z vlastných zdrojov,“ podotkol.

Ak si ho obyvatelia zvolia opäť za primátora, podľa svojich slov očakáva, že v novom období bude môcť samospráva získať zdroje z eurofondov na rekonštrukciu miestnych komunikácií, tiež na ďalšie dve etapy rekonštrukcie Hurbanovho námestia.

Strana Smer-SD kandidatúru Táma podporí, odkázal trenčiansky krajský predseda Smeru-SD Jaroslav Baška. Pre primátora Bojníc by úspešné voľby znamenali, že by úradoval už tretie volebné obdobie po sebe.

Pripomeňme, že vo komunálnych voľbách 2010 podporilo Táma 59,23 percenta voličov, pričom aj vtedy kandidoval za stranu Smer-SD. Ďalší oficiálni kandidáti na primátora Bojníc zatiaľ známi nie sú.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM