Katarína Vlčková Samospráva

Je to čierne na bielom: Starosta Kocuran Vojtech Čičmanec bude opäť kandidovať

Tento rok sa nesie v znamení volieb. Po tých prezidentských máme za sebou eurovoľby a v novembri si budeme voliť poslancov do mestského zastupiteľstva, starostov a primátorov. Predvolebný boj sa onedlho rozhorí aj v malej obci pri Prievidzi.

Ilustračný obrázok k článku Je to čierne na bielom: Starosta Kocuran Vojtech Čičmanec bude opäť kandidovať
Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme, či sa o post starostu maličkej obce Kocurany bude opäť uchádzať aj súčasný starosta Vojtech Čičmanec.

Bude kandidovať

„Týmto rokom završujem šieste volebné obdobie vo funkcií starostu obce Kocurany. Za toto obdobie sa nám spoločne podarilo vyriešiť mnoho problémov a tak zlepšiť život našich obyvateľov. Život napreduje a prináša so sebou ďalšie potreby na plnohodnotnejší život v obci. Spolu s poslancami obecného zastupiteľstva máme zmapované tieto potreby a aj preto som sa rozhodol uchádzať o dôveru obyvateľov aj v nadchádzajúcich komunálnych voľbách,“ prezradil pre náš portál.

Stále je čo zlepšovať

Podľa starostu je stále čo vylepšovať a opravovať. „Medzi prvoradé veci, ktoré bude potrebné riešiť patrí postupné odkanalizovanie obce. Chceme pokračovať v budovaní chodníkov, pripraviť územie s infraštruktúrou pre individuálnu bytovú výstavbu, realizovať príjazdovú cestu k cintorínu spolu s parkovacími miestami a v spolupráci s vodárenskou spoločnosťou vybudovať vodojem na pitnú vodu,“ pokračoval.

Vojtech Čičmanec pripomína, že je potrebné sústrediť sa aj na kultúrne, športové a spoločenské vyžitie ako obyvateľov, tak aj návštevníkov obce. „Dúfam, že tak ako v predchádzajúcom programovom období, aj v tomto novom bude naša obec úspešná pri čerpaní financií z eurofondov,“ povedal.

Obec sa rozvíja

Súčasný starosta sa teší, že sa obec poberá dobrým smerom. Za pozitívum považuje aj dokončenie nových nájomných bytov, výstavbu námestia, ktorému nechýba ani fontána a v neposlednom rade kompletnú rekonštrukciu oplotenia starého cintorína.

„Teší ma, že z malej a stagnujúcej obce s 326 obyvateľmi v roku 1990 je dnes pekná a rozvíjajúca sa obec s 518 obyvateľmi,“ dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM