Martin Valenta Futbal

Je ešte šanca sa zachrániť ?

Športový riaditeľ FK Mesto Prievidza Ján Mikloška vidí isté šance, že sa podarí v Prievidzi zachrániť liogvý futbal.

PRIEVIDZA. Futbalisti účastníka druhej najvyššej slovenskej súťaže I. ligy FK Mesto Prievidza na najbližší majstrovský zápas I. ligy na ihrisku FK Púchov (dnes o 14.30 h) nenastúpia. V druhej najvyššej slovenskej súťaži sa po týždni zopakuje situácia z úvodného jarného 21. kola, v ktorom hráči Prievidze nenastúpili doma na duel s MŠK Rimavská Sobota pre nesplnenie finančných záväzkov voči riadiacemu orgánu súťaže Únii ligových klubov (ÚLK) a následne ho prehrali kontumačne 0:3.

Ešte je nádej „Využijeme ešte jednu možnosť kontumácie a do Púchova z ekonomických dôvodov nevycestujeme,“ povedal v piatok Ján Mikloška, ktorý v súčasnosti v FK Mesto Prievidza zastáva až tri funkcie. Je športovým riaditeľom, asistentom hlavného trénera a vedúcim A-mužstva. Reagoval tak na rozhodnutie disciplinárnej komisie SFZ, aby v lehote do 17. marca predložili adekvátny doklad o uhradení dlhov voči ÚLK. Práve pre tento chýbajúci dokument nemá FK Mesto Prievidza stále schválenú súpisku A-mužstva a jeho kolaps v I. lige sa pomaly posúva k definitívnemu koncu. Zanietenci okolo hlavného trénera Villiama Ilka sa však s takouto možnosťou nechcú zmieriť a stále hľadajú možnosti, ako tento krach odvrátiť. „Chceme zachrániť ligový futbal v Prievidzi. Skontaktovali sme sa s podnikateľmi mimo mesta a rokujeme s nimi o sponzorstve, resp. o prípadnej spolupráci,“ pokračoval Ján Mikloška.

Možná pomoc z mimo mesta Ako J. Mikloška ďalej uviedol, v Prievidzi absentuje dobrá vôľa podporiť ligový futbal v tomto období. V mestskej pokladnici chýbajú peniaze, ktoré by tento predpokladaný krach odvrátili. Preto súčasní funkcionári Prievidze hľadajú pomoc aj mimo mesta. „V pondelok zasadala mestská rada, z deviatich jej členov, s ktorými sme pred týmto rokovaním hovorili, sa nám žiadny vyslovene neobrátil chrbtom. Každý z nich by nám veľmi rád pomohol, no v súčasnej ekonomickej situácii sa to nedá, lebo prievidzská radnica na to nemá dosť finančných prostriedkov,“ konštatoval Mikloška. Ako aktuálny multifunkcionár FK Mesto Prievidza ďalej priznal, úspech misie mimo Prievidze tipuje v pomere 50:50. „Všetko je to veľmi hektické a robíme to naozaj na poslednú chvíľu. Nevieme, ako to dopadne. Preto v tejto chvíli nevieme povedať nič o osude ďalšieho domáceho stretnutia, ktoré máme podľa rozpisu hrať v sobotu 20. marca so Šaľou. Nás teraz zaujíma iba to, či sa nám do 17. marca podarí vyrovnať dlhy, ktoré smerom k SFZ máme a či nám potom ÚLK schváli súpisku. To je pre nás v tejto chvíli rozhodujúce,“ dodal Ján Mikloška, ktorý pripomenul, že fax o nevycestovaní do Púchova Prievidžania už poslali aj na Úniu ligových klubov. Existenciu tejto správy v piatok na poludnie potvrdil aj riaditeľ ÚLK pre I. ligu Peter Dedík. Ten tiež uviedol, že riadiaci orgán I. ligy zverejní oficiálny postoj k nenastúpeniu Prievidze na druhý majstrovský zápas v jarnej časti.

zdroj: SITA 2010

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM