Ľubomír Hudačko Krimi

Jazda vodiča pod parou v Prievidzi: Vrazil do dvoch áut a potom ušiel!

Policajti zadržali v prvý deň víkendu v dopoludňajších hodinách vodiča (48) audiny, ktorý v Prievidzi podľa polície narazil postupne do dvoch odparkovaných áut a z miesta nehody ušiel.

Ilustračný obrázok k článku Jazda vodiča pod parou v Prievidzi: Vrazil do dvoch áut a potom ušiel!
Zdroj: Policajný zbor SR

Dychová skúška u neho neskôr potvrdila takmer dve promile alkoholu. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Vodič vozidla Audi Avant jazdil o 8.50 h po ulici Jesenského v Prievidzi smerom do centra mesta a podľa hovorkyne v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu auta narazil do ľavej bočnej časti zaparkovaného vozidla Peugeot Boxer a hneď potom do ľavej bočnej časti vozidla Kia Sportage. „Muž na mieste nehody nezastavil a ušiel. Asi 500 metrov od miesta zrážky na Bojnickej ceste ho zadržali prievidzskí policajti, ktorí ho podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,88 mg/l, čo je v prepočte 1,83 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach mala stúpajúcu tendenciu. Vodič Audi nafúkal 0,93 mg/l, čo je v prepočte 1,94 promile alkoholu v dychu,“ uviedla Antalová.

Škodu na vozidlách Peugeot a Kia zatiaľ ich majitelia nevyčíslili. „Vodičovi, ktorý bol už pomerne skoro riadne pod parou hrozí obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za tento skutok je v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok,“ upozornila Antalová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM