Martin Valenta Kultúra

I.F.X kapelka zo Žiliny hrala v Elemente pred HT

Piatkový večer v Element klube patril rockovej scéne, prvou kapelou, ktorá zahrala boli chalani zo Žiliny, kapela pod názvom I.F.X.

Kapela I.F.X vzniká v lete v roku 2006 v Žiline. Zakladajúcimi členmi sú Witto (gitara), Frťo (bassgitara) a Qwetho (bicie). Už od začiatku sa formácia venuje tvorbe vlastných veci, ale funguje stále ako trio pod pracovným názvom InFlex. Vystrieda sa v nej niekoľko rôznorodých spevákov (Dorian ako textár), ale ani jeden nezotrváva. Kapela upadá na pol roka do agónie.

Počas leta 2007 sa začínajú chalaniská znova stretávať a zháňať speváka, s ktorým majú stále smolu. Až o dva roky nato prichádza do kapely na post speváka Dorian. Plný nových nápadov sa stáva plnohodnotným členom kapely. Vzniká nový materiál a kapela pod novým názvom I.F.X sa pripravuje na svoj prvý koncert. Ten sa koná v decembri 2009 v Nitre spolu s kapelami HEAD2DOWN a QUARRELING MEN. Po výbornom debute v Nitre odohráva kapela ďalšie koncerty v Považskej Bystrici s MADE BY a v Žiline so všetkými troma formáciami.

I.F.X je typická vlastným rukopisom hry a kvalitným zvukom naživo, „epileptickým“ prejavom a textami s „agresívnym humorom“, ktoré pojednávajú o „vážnych“ veciach z oblasti skutočných príbehov jedného skrachovaného básnika (Doriana). Na jar 2010 kapela nahráva debutové EP pod názvom Inflexible Sessions, ktoré uzerá svetlo sveta 1. mája. Odohrá ďalšie úspešne „gigs“ v Topoľčanoch, Ružomberku a na festivaloch Rock Nights in Betlehem a Duchonka land party.

Dorian Storrm (vox,samples,ly­rics) Viktor (guitar) Frťo (bassguitar) Miloš (bassguitar) Kveto (drums)

Bližšie info tu:

http://bandzone.cz/ifx http://www.myspace.com/ifxband

I.F.X kapelka zo Žiliny hrala v Elemente pred HT
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM