Futbal

Hrdina slovenského postupu na EURO prehovoril: Pocity Juraja Kucku

Bojnický rodák a odchovanec prievidzského futbalu Juraj Kucka sa veľkou mierou pričinil o postup Slovenska na európsky šampionát.

Ilustračný obrázok k článku Hrdina slovenského postupu na EURO prehovoril: Pocity Juraja Kucku
21
Galéria
Zdroj: TASR/PA/Brian Lawless

Desiatym gólom v najcennejšom drese nahlodal plán Severných Írov vyradiť Slovensko vo finále futbalovej baráže EURO 2020. Stredopoliar talianskej Parmy Juraj Kucka vo štvrtkovom súboji otvoril skóre, keď využil jednu z mála šancí, ktoré umožnil domáci výber v Belfaste ekipe trénera Štefana Tarkoviča. A hoci až po výhre 2:1 po predĺžení, napokon mohol so spoluhráčmi vo Windsor Parku zažiť eufóriu z druhého postupu na ME v ére slovenskej samostatnosti.

Ani nevie ako

„Je to úžasné. Ako som už povedal, neďakujte mne, ale celému mužstvu, hráčom aj realizačnému tímu. Zvládli sme to spolu. To je na tom najkrajšie a to si vážim, že každý dal do toho maximum,“ zhodnotil postup 33-ročný hráč vo videorozhovore pre web SFZ.

Gólový moment opísal 77-násobný reprezentant SR so smiechom slovami, že ani poriadne nevedel, ako sa v 17. minúte situácia zomlela: „Neviem ani ja. Proste som veril, že tá lopta tam prejde. Obranca na to nezareagoval, bol som sám, trošku som si počkal na pohyb brankára a dal som mu to druhej strany.“

Stále verili

Hoci Slovensko v 88. minúte inkasovalo po vlastnom góle stopéra Milana Škriniara z Interu Miláno, v predĺžení v 110. minúte strelil víťazný gól Michal Ďuriš z Omonie Nikózia. „To je futbal, šance sa rodia. Každý má nejakú kvalitu a pri ich góle si to tam Miňo bohužiaľ zrazil. My sme si však stále verili, videli sme, že sa s nimi dá hrať a chceli sme rozhodnúť, aby neprišlo na penalty,“ dodal účastník MS 2010 v JAR i EURO 2016 vo Francúzsku.

Slovenským fanúšikom sa poďakoval za podporu: „Celý rok je taký divný, nielen táto jeseň. Boli určite takí, čo nám neverili, ale ja sa chcem poďakovať tým, ktorí nám verili. Nech si to užijú s nami, je to úspech. Aj keď tie výsledky neboli vždy také, aké by sme si priali. Nakoniec sme to zvládli a tešíme sa. Oslavy budú, ale malé, lebo hneď cestujeme domov. Nič veľké. Máme ešte dva zápasy, musíme sa sústrediť, ešte o niečo sa hrá.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM