Rôzne

Hasiči o zvýšenom nebezpečenstve: Čo je zakázané i v okrese Prievidza?

V piatich okresoch Trenčianskeho kraja vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov. Ide aj o okres Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči o zvýšenom nebezpečenstve: Čo je zakázané i v okrese Prievidza?
Zdroj: TASR

V piatich okresoch Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) platí na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne.

Zoznam okresov

Na základe rozhodnutia Okresných riaditeľstiev HaZZ platí od 10. augusta čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov v okresoch Partizánske, Prievidza a Bánovce nad Bebravou.

Od 11. augusta v okresoch Považská Bystrica a Púchov.

Zakázané je

V tomto čase je v lesoch zakázané fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Rovnako je zakázané vypaľovať porasty, slamu a iný biologický odpad, i zakladať oheň v priestoroch a na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov sú povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste v závislosti od plochy lesných porastov, udržiavať prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM