Rôzne

Handlovské sídlisko sa má na čo tešiť: Veľká revitalizácia čoskoro štartuje

Zmluva je už podpísaná. Vnútroblok na handlovskom sídlisku zrekonštruujú za viac ako pol milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Handlovské sídlisko sa má na čo tešiť: Veľká revitalizácia čoskoro štartuje
Zdroj: Dnes24.sk

Vnútroblok na sídlisku Morovnianska cesta v Handlovej prejde revitalizáciou za viac ako 513 000 eur. Samospráva už uzatvorila zmluvu o diele s dodávateľom. S prácami, ktorých výsledkom bude oddychové miesto na trávenie voľného času, začne firma v najbližšom období. Informovala o tom primátorka Silvia Grúberová.

„Vo vnútroblokoch sa upravia chodníky, zrealizujú sa parkové a sadové úpravy, pribudne verejné osvetlenie, lavičky, veľké detské ihrisko a prvok tzv. vodných hier. Vytvorí sa oddychové miesto na trávenie voľného času obyvateľov a hru detí, teda to, čo tomuto sídlisku roky chýba," priblížila Grúberová.

Náklady na rekonštrukčné práce predstavujú v zmysle zmluvy o diele 513 479,06 eura. Investíciu bude radnica financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu, spolufinancovanie mesta predstavuje približne 26 000 eur.

Samospráva musela vlani projekt z dôvodu nepredvídateľnej ekonomickej situácie pozastaviť, pripomenula primátorka. „Situácia sa vyvinula šťastne a verím tomu, že zrealizovaný projekt prinesie prospech všetkým obyvateľom tohto najväčšieho sídliska," skonštatovala Grúberová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM