Samospráva

Handlovská radnica sa bude riadiť aj počasím: Upravené stránkové HODINY

Samospráva v Handlovej upraví stránkové hodiny na mestskom úrade. Čo ju k tomu vedie a aké budú?

Ilustračný obrázok k článku Handlovská radnica sa bude riadiť aj počasím: Upravené stránkové HODINY
Zdroj: Mesto Handlová

Samospráva Handlovej pristúpila k dočasnému zavedeniu nestránkového štvrtka na mestskom úrade (MsÚ). Obmedzenie súvisí s nedokončenou agendou zamestnancov pre pandémiu nového koronavírusu i so štatistickým zisťovaním, a potrvá od 16. júla do konca augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Prispôsobili sa

Samospráva pristúpila k rozhodnutiu z dôvodu požiadavky vedúcich jednotlivých oddelení MsÚ. Keďže úrady štátnej správy majú zvyčajne určený za nestránkový deň štvrtok, mesto sa prispôsobilo.

„Ako sme avizovali, úrad chceme otvoriť a na tom trváme. Zároveň nám mimoriadna situácia vstúpila do všetkých procesov. Zamestnanci fungovali počas mimoriadnej situácie, ale aj inštitúcie, s ktorými komunikovali, pracovali v mimoriadnom režime. Na stole sa všetkým nakopila nevybavená agenda,“ ozrejmila primátorka Silvia Grúberová.

Treba si preveriť

Zároveň prednosta MsÚ Tibor Kolorédy podľa nej začal riešiť veľmi rozsiahlu agendu sčítania obyvateľov, domov a bytov, kde má mesto ako verejná správa spracovať a zaevidovať 1651 rodinných domov a vyplniť doslova viac ako 34 000 riadkov formulárov. „Verím, že sa nám to spoločne podarí a obyvateľom ďakujem za pochopenie,“ podotkla.

Vzhľadom na to, že budova handlovského mestského úradu nie je plne klimatizovaná, mesto vopred žiada obyvateľov, aby si v prípade letných horúčav preverili pracovnú dobu. „Ak budú viac dní po sebe tropické horúčavy, pracovná doba bude určená od 6.00 h do 14.00 h na potrebný čas,“ priblížila Paulínyová. O posune podľa nej rozhodne primátorka na základe krátkodobých predpovedí počasia Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Stránkové hodiny MsÚ

Od 13. 7. 2020 do konca augusta 2020.

  • Pondelok 7.00 h –16.00 h
  • Utorok 7.00 h – 15.00 h
  • Streda 8.00 h –16.00 h
  • Štvrtok NESTRÁNKOVÝ DEŇ
  • Piatok 7.00 h – 14.00 h

Stránkové hodiny pokladní mesta končia pol hodinu pre stránkovými hodinami MsÚ. Stránkové hodiny Spoločného stavebného úradu Handlová sú totožné so stránkovými hodinami MsÚ

Pracovný čas v prípade tropických horúčav, o ktorom bude mesto informovať vopred

  • Pondelok – streda 6.00 h –14.00 h
  • Štvrtok – NESTRÁNKOVÝ DEŇ
  • Piatok– 6.00 h –14.00 h

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM